Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek, sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party
Elkészítési idő: max. 15 perc

Lencsesaláta bulgurral

Lencsesaláta bulgurral Konyha: keleti
Fő kategória: saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával
Zöldborsóleves vajas galuskával
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egyszerű és finom leves pár perc alatt.

 

Hozzávalók (4 személye)

240 g zöldborsó (szemes, tisztított - lehet mirelit is)

1 kk. olaj

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt fehér bors

0,8 l tej

0,7 l víz vagy zöldségalaplé

finomliszt

 

A vajas galuskához

3 ek. liszt

1 db tojás

2 ek. vaj

 

Elkészítés

1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zöldborsót és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt pároljuk.

2. A fedőt levéve elpárologtatjuk a vizet, és kevés liszttel megszórjuk a borsót. Rövid ideig pirítjuk (közben kevergetjük), majd vízzel és tejjel felengedjük.

Átforraljuk, őrölt fehér borssal megszórjuk. Vajas galuskát szaggatunk bele, amikor forr a leves.

 

Vajas galuska készítése

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük és galuska szaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.