Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával Konyha: mediterrán
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 60 perc
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes

Kókuszos-narancsos csokitorta

Kókuszos-narancsos csokitorta Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával
Zöldborsóleves vajas galuskával
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egyszerű és finom leves pár perc alatt.

 

 Hozzávalók (4 személye)

  • 240 g zöldborsó (szemes, tisztított - lehet mirelit is)
  • 1 kk. olaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • 0,8 l tej
  • 0,7 l víz vagy zöldségalaplé
  • finomliszt

A vajas galuskához

  • 3 ek. liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek. vaj

 Elkészítés

1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zöldborsót és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt pároljuk.

2. A fedőt levéve elpárologtatjuk a vizet, és kevés liszttel megszórjuk a borsót. Rövid ideig pirítjuk (közben kevergetjük), majd vízzel és tejjel felengedjük.

Átforraljuk, őrölt fehér borssal megszórjuk. Vajas galuskát szaggatunk bele, amikor forr a leves.

 

Vajas galuska készítése

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük és galuska szaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.