Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zöldségleves vajas galuskával

Zöldségleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Ecsedi Dániel : Fitness Töltött Paprika

2016.02.01.

Ecsedi Dániel : Fitness Töltött Paprika

A Fitness töltött kápia paprika receptemmel versenyzek, melyet darált csirkemellel és bulgurral készítek el. Mellőztem a receptből a cukrot, lisztet igazából semmi szükség nincs rá és nekünk sincs arra a plusz kalóriára. A bulgur nagyon egészséges, a csirke pedig tele van fehérjével.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db kápia paprika. (lehet tv, kaliforniai stb.)

200 gr bulgur

300 gr csirkemell

1 doboz/üveg cukormentes sűrített paradicsom (amit szeretsz és jó íze van)

hús alaplé vagy leveskocka

2 kk só

2 kk fekete bors (frissen őrölt)

1 csipet cayen bors

bazsalikom (friss, ha lehet)

petrezselyem (friss, ha lehet)

1 ek. szójaszósz (cukormentes)

 

Elkészítés:

1. A paprikákat megmosom, levágom a szárát, kimagozom. (A csumáját ne dobjuk ki szükség lesz még rá.)

2. A csirkemellet ledarálom vagy aprító segítségével finomra aprítom, összekeverem a sóval, borssal, cayen borssal, szójaszósszal, petrezselyemmel (de ízlés szerint nyugodtan bármi elhagyható, hozzátehető).

3. A bulgurt megmosom, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm és előfőzöm. Érdemes alaplét használni, ha van, nagyon jó ízt lehet neki adni vele. Akkor jó, ha már nem ropog a fogunk alatt, de még nem is főtt meg teljesen (kb. 10-15 perc). Leszűröm és lecsepegtetem. Összekeverem a darált csirkemellel és betöltöm a paprikákba. A paprikákat lezárom a levágott végükkel, két fogvájó segítségével rögzítem. Nagyon szép lesz dísznek mellé. Ha maradt még a töltelékből, gombócot formálok belőle.

4. Összekeverem a paradicsom sűrítményt kétszer annyi vízzel, megszórom bazsalikommal és petrezselyemmel, fekete borssal. Magas falú tepsibe rakjuk a paprikákat és ráöntjük a paradicsomos szószt. A paprikákat megszurkálom, hogy távozni tudjon a gőz belőle, így nem reped szét. A tepsit fóliával lefedve 160 fokon 35-40 percet sütöm. Az idő leteltével leveszem a fóliát még egy kicsit sütöm így.

Jó étvágyat!

Ecsedi Dániel

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások