Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával

Tejszínes rakott cukkini durum fusilli tésztával Konyha: mediterrán
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő: max. 60 perc
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Lelkesdiétázó: Sárgarépa krémleves gyömbérrel és chilivel

2016.02.13.

Lelkesdiétázó: Sárgarépa krémleves gyömbérrel és chilivel

,,Sosem gondoltam volna, hogy krémleves függő leszek, mert régebben gondom volt az állagával. Kissé babapépnek értékeltem, ami mára csípősen szexi levessé változott. Azt is szeretem benne, hogy a keleties ízvilág mellett hagyományos feltéteket is elbír. Amikor vendégségben tálaltam először látni kellett volna egy-egy megdöbbent arcot, hogy akkor ez most megint miii?....nagyon muris volt”

A receptet a Lelkesdiétázó küldte be.

,,Főzni a szeretteimnek, a barátoknak, hozzávalókat válogatni a polcokról, recepteket bújni újabb és újabb inspirációért, kipróbálni, alkotni, fejleszteni és mindezt megírni. Minél egészségesebbet és bárki számára fogyaszthatót adni. Ez a lelkesdiétázó. Mindig is szerettem sütni és főzni és új dolgokat kipróbálni, és újabb kihívást jelentett 25 kilót fogyni, megtanulni a tejmentes vagy a gluténmentes étrendet és mindezt élvezhetővé tenni mindenki számára. Küldöm nektek a legnagyobb szeretettel!”

Hozzávalók:

egy fej vöröshagyma

40 dkg sárgarépa

1 kk. őrölt kurkuma

2 dl kókusztej

1 tk. citromlé

1 tk. méz

1 tk. frissen lereszelt gyömbér

1 kk. Himalája só és frissen tört fekete bors

1 kk. apróra vágott chili paprika (mielőtt beletennéd, vegyél ki azoknak külön egy adagot, akik nem szeretik erősen)

Feltétnek:

pici tökmagolaj és pár szem tökmag rászórva

 

Elkészítés:

1. A répákat megtisztítjuk és karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon pár percig pároljuk. Rátesszük a répát és kis lángon 8-10 percig pároljuk, közben megkeverjük.

2. Fűszerezzük kurkumával, sóval, borssal majd öntünk hozzá 4 dl forró vizet. Fedő alatt 8 percet főzzük. Hozzáöntjük a kókusztejet és botmixerrel püré állagúra mixeljük. Vigyázzunk nehogy a forró leves ránk fröccsenjen!

3. Mézzel és citromlével ízesítjük. Most kell kiszedni azokat az adagokat amiket chili nélkül szeretnénk tálalni. A végén mehet bele a chili.

Tálalásnál nagyon pici tökmag olajat teszek rá és pár szem tökmagot.

Az eredeti receptet itt találjátok meg.

Lelkesdiétázó

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások