Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Putóczki Gáborné : Spenótkrém leves

2016.02.18.

Putóczki Gáborné : Spenótkrém leves

Spenótkrém leves tej-, tojás-, cukor-, gluténmentesen

Hozzávalók (4 főre):

200 g friss spenót

3 gerezd fokhagyma

kókuszzsír

3-4 db közepes krumpli

2-3 dl rizstej

cayenne-i bors

kurkuma

adalékmentes só

szerecsendió

Tálaláshoz (fényképezéshez): pirított teljes kiőrlésű kenyér kocka, vagy GM kenyérkocka

 

Elkészítés:

1. A spenótot forrásban lévő vízben 2 percig főzöm, szűrőben lecsepegtetem.

2. A kókuszzsírt felforrósítom, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát, hozzáadom a krumplit felengedem vízzel és puhára főzöm, hozzáadom a spenótot, sót, cayenne-i borsot, kurkumát, szerecsendiót.

3. Botmixerrel turmixolom, rizstejjel ízlés szerinti állagúra hígítom.

Tálaláskor sütőben pirított, teljes kiőrlésű kenyérkockával kínálom, illetve GM pirított kenyérkockával.

Putóczki Gáborné

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások