Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes) Fő kategória: előételek, halak , vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, húsmentes

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek, sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party
Elkészítési idő: max. 15 perc

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gombás pirítós

2014.02.28.

Gombás pirítós

Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db kenyér pirítósnak (teljes kiőrlésű vagy rozskenyér)

6 db csiperkegomba (lehet barna csiperke is)

1 db kisebb vöröshagyma

1 db paradicsom

4 gerezd fokhagyma

3 szál újhagyma

őrölt fekete bors

olívaolaj

szárított vagy friss bazsalikom

szárított vagy friss oregánó

 

Elkészítés:

1. A vöröshagymát, az újhagymát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.

2. A serpenyőben kevés olajon először a vöröshagymát pirítjuk meg. Félidőben hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a kiengedett levét már elfőtte a gomba, lepirítjuk és hozzáadjuk az újhagymát.

3. Pár perc pirítás után beletesszük a fokhagymaszeleteket is. Végül a kockázott paradicsomot. Bazsalikommal és oregánóval megszórjuk. Addig pirítjuk, míg a paradicsom kissé megpuhul. Ne főzzük szét teljesen, néhány perc kell csak neki.

4. Pirítóst készítünk, melyet fokhagymával bedörzsölünk. A pirítósra még melegen ráhalmozzuk a gombás ragut.

 

vissza

Hozzászólások