Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Eper joghurtos zabkása

Eper joghurtos zabkása Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

2013.11.19.

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Először is tisztáznunk kell, hogy ez nem egy ”lájtos” , ”még nem igazán ébredtem fel” típusú reggeli.

Olyankor szoktam ezt elkészíteni, mikor már 5-kor felkellek, de csak 9-10 körül reggelizek. Egy ilyen reggel ihlete a Rita szendzsót is, melyhez bátran adom a nevemet. Egyrészt azért, mert máshol ilyet még nem ettem (persze ettől még nincs kizárva, hogy mások már több éve fogyasztják - de ne szóljatok, ha tudomásotok van ilyesmiről, mert szeretnék abban a hitben élni, hogy ezt a szendvicset én találtam ki -), másrészt azért, mert nagyon szeretem, és ezért elég gyakran reggelizek ilyet.


Hozzávalók (1 személyre):

2 szelet kenyér

2 szelet sonka

2 szelet trappista sajt

majonéz ízlés szerint

1 kk. étolaj

1 közepes méretű tojás

egy maréknyi snidling

1 csipet só

1 marék ruccola

 

Elkészítés:

1. A kenyerekre ráteszünk egy-egy szelet sonkát, és egy-egy szelet sajtot, majd sütőben megsütjük (Grill fokozaton 200 C fokon, kb. 8 percig).

2. Tükörtojást készítünk (kevés étolajon serpenyőben megsütjük a tojást és megsózzuk). Az elkészült tükörtojást meghintjük snidlinggel és az egyik sült kenyérre fektetjük. A másik kenyeret vékonyan megkenjük majonézzel és ráillesztjük a tükörtojásra.

Aki szereti, tehet ruccolát is a kenyerek közé. (Én imádom minden mennyiségben.)

Paradicsommal és ruccolával tálaljuk, és melegen, komótosan fogyasztjuk.

vissza

Hozzászólások