Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Amerikai káposztasaláta

2013.11.23.

Amerikai káposztasaláta

Ez egy vitaminokban gazdag saláta, melyet főként sült húsokhoz ajánlok (pl.: nyáron grillezéskor is nagy sikert arathat, de a rántott csirkecombot is igazán különlegessé teheti, mint ahogyan a csirkés gyorsétteremben is van –egyébként az íze is hasonló-) Ha light majonézt használunk, és cukor helyett édesítőszert, akkor diétánkba is beilleszthetjük.

Hozzávalók (4 személyre):

1 db közepes méretű fejes káposzta

2 db kisebb vöröshagyma

2 db közepes méretű sárgarépa

2 dl majonéz

1 dl tej

2 pohár natúr joghurt

fél citrom leve

2- 3 evőkanál méz vagy cukor


Elkészítés:

1. A káposztát és a répát is sajtreszelőn lereszeljük. (Ez a legfárasztóbb része.) A káposztát besózzuk és állni hagyjuk 5-10 percig.

A hagymát nagyon apró kockára vágjuk.

2. A többi hozzávalót egy nagy tálban elkeverjük. Édeskés ízűnek kell lennie, de ízlés szerint változtathatjuk a hozzávalók arányát.

3. A lereszelt káposzta levét először alaposan kinyomkodjuk, majd a káposztát a mártásba keverjük a sárgarépával együtt.

Hagyjuk állni a hűtőben legalább 3 órát.

vissza

Hozzászólások