Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát) Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

Pisztáciás brokkolikrémes tészta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

2013.12.29.

Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

Egy ízletes saláta, mely a ropogós szalonna és a pirított szezámmag titkos szerelméből született.

Hozzávalók (2 személyre):

1/2 fejes saláta (vagy Eisberg saláta keverék)

2 db paradicsom

½ pritaminpaprika

3-4 szál újhagyma

6 db bacon szalonna

2 szelet kenyér

5-6 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet

őrölt feketebors

5 evőkanál majonéz

6 evőkanál szezámmag

1/2 kígyóuborka


Elkészítés:

1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Ha kész, akkor kiöntjük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított fokhagymákat egészben. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt.

3. A serpenyőben megsütjük a szalonnákat, majd kivesszük és feldaraboljuk.

A szeletelt kenyeret kockára vágjuk, és ezt is megsütjük a serpenyőben a szalonna visszamarad zsírjában.

4. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és leveleit apró darabokra tépkedjük. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott pritaminpaprikát, uborkát, újhagymát.

Hozzákeverjük a majonézes-fokhagymás öntetet, a sült szalonnát és a sült kenyérkocákat és a pirított szezámmagot.

 

Bor javaslat: Don Oliver 2012 (Nyakas Pincészet)

vissza

Hozzászólások