Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Jércesaláta

2014.07.22.

Jércesaláta

Egy finom és laktató saláta.

Hozzávalók (2 személyre):

250 g jércemell

2 ek. olívaolaj

1 nagyobb burgonya

1 db alma

2 csipet őrölt fekete bors

házi készítésű majonéz (1 tojás sárgája, 167 ml étolaj, 1 kk. mustár, 1 kk. citromlé)

3 db csemegeuborka (58 g)

fél citrom leve

90 g fejes saláta vagy salátakeverék

2 db tojás

2 dl víz

 

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben feltesszük főzni. Ne főzzük lobogó vízben, mert akkor szétmállik a burgonya.

A tojásokat is feltesszük főzni. Kemény tojást főzünk.

2. A húst előkészítjük, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon egészben megsütjük úgy, hogy előbb mindkét oldalát pirítjuk (kérget sütünk), majd 2 dl forró vizet (vagy alaplevet) öntünk alá, lefedjük és alacsonyabb hőfokon pároljuk. Ha kész, akkor 30 percig pihentetjük, kihűtjük, majd csíkokra vágjuk.

3. Metéltre vágjuk a hámozott, héjában főtt, és kihűtött burgonyát, a hámozott almát, a főtt tojást, a csemegeuborkát és a fejes salátát.

4. Elkészítjük a majonézt. Ehhez egy tojássárgáját teszünk egy keverőtálba, hozzáadunk egy kevés citromlevet és egy kevés mustárt. Habverővel elkeverjük, majd vékony sugárban adjuk hozzá a kimért étolajat. Sózzuk. Belekeverjük az összevágott hozzávalókat és sóval és citromlével utána ízesítünk. Hűtőbe tesszük. Előhűtött tányéron tálaljuk salátaleveleken.

vissza

Hozzászólások