Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Lencsesaláta

2013.12.31.

Lencsesaláta

Könnyű lencsesaláta, nem csak szilveszterre.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma                

3 gerezd fokhagyma

1 db lilahagyma                

1 csomó petrezselyemzöld

víz

kristálycukor

ecet

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben úgy, hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és fokhagymával.

Nagyon jó ízt ad neki, ha valamilyen füstölt húst is tudunk tenni a lencse főző levébe.

2. Ha a lencse megfőtt, kiszedjük, lecsepegtetjük és beletesszük az ecetes lébe (salátacet). Ehhez elkeverjük az ecetet, sóval, kristálycukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát és petrezselyemzöldet.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

vissza

Hozzászólások