Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Spenótos túrókrém

Spenótos túrókrém Fő kategória: vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

2013.12.31.

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Egy igazán magyaros ízvilágú lencsesaláta sült húsokhoz.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

8 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

tárkonyecet vagy fehérborecet

160 g majonéz

150 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

4 db füstölt virsli

1 db lilahagyma

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma 

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbe vágott vöröshagymával és 4 gerezd fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon egészben megpirítjuk a megtisztított  maradék fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és nagyobb keverőtálba átöntjük. Hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt és a tejfölt. Finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

3. A virslit vékony karikára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A lilahagymát karikára, vagy fél karikára vágjuk.

4. Végül a lencsét összekeverjük a majonézes mártással, a sült virslivel és a lilahagymával.

1-2 órára állni hagyjuk a hűtőben.

vissza

Hozzászólások