Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A tökéletes forró csoki titka

2016.12.06.

A tökéletes forró csoki titka

Így készíts tökéletes forró csokit!

A forró csoki a meghitt téli esték hűséges társa lehet, mely felmelegít és ízével jobb kedvre derít, de csak akkor, ha megfelelően van elkészítve.

A tökéletes forró csokit onnan ismered fel, hogy krémesebb, sűrűbb állagú, mint egy kakaó, de hígabb, mint az olvasztott csokoládé. Lehetőleg tartalmazzon étcsokoládét és ne legyen émelyítően édes!

A boltban vásárolható forró csoki porok vagy nagyon híg állagúak és inkább kakaóra hasonlítanak, vagy olyan sűrűk, mint egy puding, mivel sok keményítőt tartalmaznak. A bolti helyett inkább készítsük el házilag!

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Így készítsd!

30 g csokoládéhoz számolj 1,5 dl zsírosabb tejjel, de a tej felét kiegészítheted tejszínnel is.

A tejet egy lábosban forrósítsd fel és tegyél bele magas kakaótartalmú (70-80%-os) csokoládét. (A legjobb az, ha csokoládépasztillát használsz hozzá.) Ízlés szerint tegyél bele cukrot, és melegítsd össze!

Ha alakbarát forró csokit szeretnél, akkor nézd meg ezt a receptet!

Ha laktózmentes vagy vegán verziót szeretnél, akkor készítsd mandulatejjel!

Pinterest

undefined

Ezekkel fűszerezd!

a klasszikus: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom

a pikáns ízek kedvelőinek: chili, cayenne bors

ami még megbolondítja: egy kevés rum vagy Bailey’s likőr

ettől krémesebb: egy nagy kanál nutella

Pinterest

undefined

Tipp: Készítheted fehér csokoládéból is.

Pinterest

undefined

Így díszítsd!

tejszínhabbal, pillecukorral, karamell öntettel, színes szóró cukorral, vagy csokoládé forgáccsal

A végén tehetsz bele egy egész fahéj rudat és stílusosan ezzel is kevergetheted kanál helyett.

Pinterest

undefined

Téli napokon vesd be a fűszeres forró csokit, melyet a legjobb úgy kortyolgatni, hogy közben a meleg szobából nézed a hulló hópelyheket.

Pinterest

undefined

Szerző: Földi Rita

fotók: Pinterest

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!