Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Bécsi burgonya (Rita módra)

Bécsi burgonya (Rita módra) Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A tökéletes forró csoki titka

 

A tökéletes forró csoki titka

Így készíts tökéletes forró csokit!

A forró csoki a meghitt téli esték hűséges társa lehet, mely felmelegít és ízével jobb kedvre derít, de csak akkor, ha megfelelően van elkészítve.

A tökéletes forró csokit onnan ismered fel, hogy krémesebb, sűrűbb állagú, mint egy kakaó, de hígabb, mint az olvasztott csokoládé. Lehetőleg tartalmazzon étcsokoládét és ne legyen émelyítően édes!

A boltban vásárolható forró csoki porok vagy nagyon híg állagúak és inkább kakaóra hasonlítanak, vagy olyan sűrűk, mint egy puding, mivel sok keményítőt tartalmaznak. A bolti helyett inkább készítsük el házilag!

Így készítsd!

30 g csokoládéhoz számolj 1,5 dl zsírosabb tejjel, de a tej felét kiegészítheted tejszínnel is.

A tejet egy lábosban forrósítsd fel és tegyél bele magas kakaótartalmú (70-80%-os) csokoládét. (A legjobb az, ha csokoládépasztillát használsz hozzá.) Ízlés szerint tegyél bele cukrot, és melegítsd össze!

Ha alakbarát forró csokit szeretnél, akkor nézd meg ezt a receptet!

Ha laktózmentes vagy vegán verziót szeretnél, akkor készítsd mandulatejjel!

Ezekkel fűszerezd!

a klasszikus: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom

a pikáns ízek kedvelőinek: chili, cayenne bors

ami még megbolondítja: egy kevés rum vagy Bailey’s likőr

ettől krémesebb: egy nagy kanál nutella

Tipp: Készítheted fehér csokoládéból is.

Ha szakértő segítségre lenne szükséged, akkor látogass el egy forró csoki készítő tanfolyamra.

Így díszítsd!

tejszínhabbal, pillecukorral, karamell öntettel, színes szóró cukorral, vagy csokoládé forgáccsal

Már csak egy hangulatos bögre kell hozzá. Válassz innen!

A végén tehetsz bele egy egész fahéj rudat és stílusosan ezzel is kevergetheted kanál helyett.

Téli napokon vesd be a fűszeres forró csokit, melyet a legjobb úgy kortyolgatni, hogy közben a meleg szobából nézed a hulló hópelyheket.

fotók: Pinterest

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza