Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét

Zöldségleves vajas galuskával

Zöldségleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Az igazi csajos forralt bor receptje

 

Az igazi csajos forralt bor receptje

Így lesz igazán fűszeres és igazán finom

Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken vitatkozhatunk, viszont az kétségtelen, hogy egy jól elkészített forralt bor megkoronázhatja a téli estéket és akár az ünnepi pillanatokat is szebbé teheti. Hangulatos forró ital a karácsonyi vásárokban és meghitt percekhez hozzájáruló finomság egy kettesben eltöltött estén is. Mindez akkor érvényesül a leginkább, ha megfelelően készíted el ezt a fűszeres italt. Megmutatom, hogy én hogyan készítem a forralt bort és, hogy mitől lesz igazán csajos.

Pinterest

undefined

A forralt bort általában mindenki úgy készíti, hogy a borhoz egyszerűen hozzáadja a fűszereket és összemelegíti, én viszont másképp készítem. Tudjuk, hogy a forralt bort – nevével ellentétben – nem szabad forralni, csak melegíteni. Viszont így a fűszerek nem tudnak kellően kioldódni. Így, ha igazán fűszeres forró italt szeretnél, akkor előbb készíts egy intenzív főzetet, melyhez csak hozzáadod a bort.

Talán az igazi borkedvelők felvont szemöldökkel olvassák majd, hogy víz is található a hozzávalók között, de ez az én receptemben nélkülözhetetlen. Mondhatjuk, azt is, hogy ez egy igazi csajos forralt bor receptje, melyben a bor kevésbé, a fűszerek viszont annál inkább érvényesülnek. Íme, a recept:  

Hozzávalók

  • 750 ml bor (ízlés szerint fehér vagy vörös)

  • 250 ml víz

  • ízlés szerint 6-8 ek. cukor

  • fűszerek:  1 db egész fahéj rúd, 6 db egész szegfűszeg, 3 db szegfűbors vagy egy fél marék forralt bor fűszerkeverék, mely gyömbért, hibiszkuszt és szerecsendióvirágot is tartalmaz és ettől igazán finom lesz

Elkészítés

1. Egy lábosban forraljuk fel a vizet a fűszerekkel! Hagyjuk felére elforralni, így intenzív fűszerezésű főzetet fogunk kapni.

2. A főzethez hozzáadjuk a cukrot, és ha feloldódott, akkor a bort is. A borral már ne forraljuk, csak melegítsük át az egészet!

3. 5-10 percet hagyjuk állni, így a benne maradt fűszerek még jobban kioldódnak. Szűrjük át, és melegen fogyasszuk!

A forralt bor tovább ízesíthető gyümölcsökkel is. Ha fehérborból készítjük, akkor az alma és a körte illik hozzá igazán. (Esetleg még egy kevés almalével is tovább ízesíthetjük.) Ha vörösbort választottunk, akkor a végén áztassunk bele narancsdarabokat, vagy aszalt gyümölcsöket. (Esetleg egy kevés rummal is megbolondíthatjuk.)

Pinterest

undefined

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza