Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával Fő kategória: levesek
Konyha: magyar
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Az igazi csajos forralt bor receptje

 

Az igazi csajos forralt bor receptje

Így lesz igazán fűszeres és igazán finom

Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken vitatkozhatunk, viszont az kétségtelen, hogy egy jól elkészített forralt bor megkoronázhatja a téli estéket és akár az ünnepi pillanatokat is szebbé teheti. Hangulatos forró ital a karácsonyi vásárokban és meghitt percekhez hozzájáruló finomság egy kettesben eltöltött estén is. Mindez akkor érvényesül a leginkább, ha megfelelően készíted el ezt a fűszeres italt. Megmutatom, hogy én hogyan készítem a forralt bort és, hogy mitől lesz igazán csajos.

Pinterest

undefined

A forralt bort általában mindenki úgy készíti, hogy a borhoz egyszerűen hozzáadja a fűszereket és összemelegíti, én viszont másképp készítem. Tudjuk, hogy a forralt bort – nevével ellentétben – nem szabad forralni, csak melegíteni. Viszont így a fűszerek nem tudnak kellően kioldódni. Így, ha igazán fűszeres forró italt szeretnél, akkor előbb készíts egy intenzív főzetet, melyhez csak hozzáadod a bort.

Talán az igazi borkedvelők felvont szemöldökkel olvassák majd, hogy víz is található a hozzávalók között, de ez az én receptemben nélkülözhetetlen. Mondhatjuk, azt is, hogy ez egy igazi csajos forralt bor receptje, melyben a bor kevésbé, a fűszerek viszont annál inkább érvényesülnek. Íme, a recept:  

Hozzávalók

  • 750 ml bor (ízlés szerint fehér vagy vörös)

  • 250 ml víz

  • ízlés szerint 6-8 ek. cukor

  • fűszerek:  1 db egész fahéj rúd, 6 db egész szegfűszeg, 3 db szegfűbors vagy egy fél marék forralt bor fűszerkeverék, mely gyömbért, hibiszkuszt és szerecsendióvirágot is tartalmaz és ettől igazán finom lesz

Elkészítés

1. Egy lábosban forraljuk fel a vizet a fűszerekkel! Hagyjuk felére elforralni, így intenzív fűszerezésű főzetet fogunk kapni.

2. A főzethez hozzáadjuk a cukrot, és ha feloldódott, akkor a bort is. A borral már ne forraljuk, csak melegítsük át az egészet!

3. 5-10 percet hagyjuk állni, így a benne maradt fűszerek még jobban kioldódnak. Szűrjük át, és melegen fogyasszuk!

A forralt bor tovább ízesíthető gyümölcsökkel is. Ha fehérborból készítjük, akkor az alma és a körte illik hozzá igazán. (Esetleg még egy kevés almalével is tovább ízesíthetjük.) Ha vörösbort választottunk, akkor a végén áztassunk bele narancsdarabokat, vagy aszalt gyümölcsöket. (Esetleg egy kevés rummal is megbolondíthatjuk.)

Pinterest

undefined

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza