Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Diétás kókuszgolyó

Diétás kókuszgolyó Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Bolognai spagetti

2015.05.26.

Bolognai spagetti

Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis sokan inkább az előre elkészített bolti alaphoz nyúlnak, melynek semmi köze nincs az igazi bolognai spagettihez. Próbáljuk ki inkább ezt a receptet.

Hozzávalók:

500 g darált sertéslapocka

1 ek. olívaolaj

6-8 db koktélparadicsom

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

500 g Happy Frucht paradicsompüré

őrölt fekete bors

bazsalikom (lehetőleg friss)

oregánó (lehetőleg friss)

2 dl víz vagy alaplé

a tésztához:

durum spagetti tészta

víz


Elkészítés:

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Ez kb. 10-15 perc is lehet. Ha lepirult, akkor kevés alaplével vagy vízzel felöntjük és fedő alatt is rövid ideig pároljuk. Ezt a műveletet többször is megismételhetjük, így szaftosabb lesz a hús. A vége felé tegyünk bele egy gerezd fokhagymát is.

2. Amíg a hús puhul, addig egy másik lábosban felmelegítjük a paradicsompürét. Ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal és a száraz fűszerekkel. Felforraljuk, majd félretesszük. Ilyenkor adjuk hozzá a friss fűszernövényeket, egy gerezd fokhagymát és a félbe vágott paradicsomokat.

3. Amikor a hús elkészült akkor ráöntjük az elkészített mártást és alaposan összeforgatjuk. Néhány percig főzzük még tovább és kész is van.

4. A tésztát sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a bolognai raguval.

Sajttal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások