Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Mézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel

Mézes-csilis csirkeszárny zöldséges sült rizzsel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Bolognai spagetti

2015.05.26.

Bolognai spagetti

Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis sokan inkább az előre elkészített bolti alaphoz nyúlnak, melynek semmi köze nincs az igazi bolognai spagettihez. Próbáljuk ki inkább ezt a receptet.

Hozzávalók:

500 g darált sertéslapocka

1 ek. olívaolaj

6-8 db koktélparadicsom

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

500 g Happy Frucht paradicsompüré

őrölt fekete bors

bazsalikom (lehetőleg friss)

oregánó (lehetőleg friss)

2 dl víz vagy alaplé

a tésztához:

durum spagetti tészta

víz


Elkészítés:

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Ez kb. 10-15 perc is lehet. Ha lepirult, akkor kevés alaplével vagy vízzel felöntjük és fedő alatt is rövid ideig pároljuk. Ezt a műveletet többször is megismételhetjük, így szaftosabb lesz a hús. A vége felé tegyünk bele egy gerezd fokhagymát is.

2. Amíg a hús puhul, addig egy másik lábosban felmelegítjük a paradicsompürét. Ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal és a száraz fűszerekkel. Felforraljuk, majd félretesszük. Ilyenkor adjuk hozzá a friss fűszernövényeket, egy gerezd fokhagymát és a félbe vágott paradicsomokat.

3. Amikor a hús elkészült akkor ráöntjük az elkészített mártást és alaposan összeforgatjuk. Néhány percig főzzük még tovább és kész is van.

4. A tésztát sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a bolognai raguval.

Sajttal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások