2015.05.26.

Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis sokan inkább az előre elkészített bolti alaphoz nyúlnak, melynek semmi köze nincs az igazi bolognai spagettihez. Próbáljuk ki inkább ezt a receptet.
Hozzávalók:
500 g darált sertéslapocka
1 ek. olívaolaj
6-8 db koktélparadicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g Happy Frucht paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
bazsalikom (lehetőleg friss)
oregánó (lehetőleg friss)
2 dl víz vagy alaplé
a tésztához:
durum spagetti tészta
víz
só
Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Ez kb. 10-15 perc is lehet. Ha lepirult, akkor kevés alaplével vagy vízzel felöntjük és fedő alatt is rövid ideig pároljuk. Ezt a műveletet többször is megismételhetjük, így szaftosabb lesz a hús. A vége felé tegyünk bele egy gerezd fokhagymát is.
2. Amíg a hús puhul, addig egy másik lábosban felmelegítjük a paradicsompürét. Ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal és a száraz fűszerekkel. Felforraljuk, majd félretesszük. Ilyenkor adjuk hozzá a friss fűszernövényeket, egy gerezd fokhagymát és a félbe vágott paradicsomokat.
3. Amikor a hús elkészült akkor ráöntjük az elkészített mártást és alaposan összeforgatjuk. Néhány percig főzzük még tovább és kész is van.
4. A tésztát sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és összekeverjük a bolognai raguval.
Sajttal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.