Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Sós pálcika (ropi) egészségesen Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Kivis-zöldalmás smoothie édesköménnyel

Kivis-zöldalmás smoothie édesköménnyel Fő kategória: italok
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

2016.10.20.

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Nemzeti ünnepekre egy villámgyors és nemzeti színű recept.

Az olaszok az év minden napjára tudnak egy jó tészta receptet. Ez most már lassan nálam is így lesz. Ezt a receptet október 23-ára ajánlom. Nem azért, mert annyira magyaros lenne, hanem azért, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül és így meg tudunk pihenni egy kicsit ezen a napon, ha már úgyis vasárnapra esik.

Hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a recept, egyetlen lábosban készítjük el az egészet, így a mosogatással sem megy el olyan sok idő.

 

Hozzávalók (2 adag):

2 adag penne tészta

1 db cukkini

2 db paradicsom

1 db vöröshagyma

4 ek. paradicsompüré (nálam Happy Frucht)

1 ek. olívaolaj

6 db mini mozzarella

őrölt fekete bors

szárított, morzsolt bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy kisebb lábosban sós vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát. Majd leszűrjük és félre tesszük.

2. A lábosból kiöntjük a vizet, megtöröljük egy papírtörlővel, majd felforrósítjuk benne az olívaolajat. Rátesszük a finomra vágott hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.

3. Ha már puha a cukkini, akkor hozzáöntjük a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot is. Ezt csak átforrósítjuk és már kész is.

A kifőzött tésztát keverjük a cukkinis raguhoz, öntsük ki tányérba, és tegyünk a tetejére félbe vágott mini mozzarella golyókat.

Mentés

vissza

Hozzászólások