Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Angol zelleres burgonyafőzelék reform módon

2013.12.16.

Angol zelleres burgonyafőzelék reform módon

Ajánlom ezt a receptet fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak és laktózérzékenyeknek egyaránt. A burgonyát saját anyagával sűrítjük, kihasználva magas keményítőtartalmát. Nagyon finom tejtermék hozzáadása nélkül is. A feltétet pedig bátran variálhatjuk.

Hozzávalók (2 személyre):

6 db burgonya

1 db vöröshagyma

1 db angol zeller (1 szár kell csak)

4 db babérlevél

víz vagy zöldségalaplé

olívaolaj

majoránna

friss zsálya

 

Feltét:

gomba

őrölt bors

 

Elkészítés:

1. A burgonyát és az angol zellert apróra vágjuk, hogy hamarabb megpuhuljon. A burgonyából hagyjunk néhány nagyobb darabot is, amit nem pürésítünk, hogy a végén a tetejére tudjuk tenni. Az apróra darabolt zöldségeket tegyük fel sós vízben, vagy alaplében főni babérlevéllel.

2. Közben a finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon. Ha a burgonya puhára főtt, akkor kevés lével együtt, a hagymával és a majoránnával botmixer segítségével pürésítjük.

3. Az egyben hagyott burgonya darabokat, olívaolajon süssük meg és tegyük a püré tetejére.

4. Feltétként adjunk hozzá olívaolajon megsütött, szeletelt gombát, melyet sózzunk, borsozzunk.

5. Végül mozsárban olívaolajjal törjünk össze friss zsályát és ezzel az olajjal locsoljuk meg a főzelék tetejét.

 

vissza

Hozzászólások