Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval Fő kategória: desszertek
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák: sütés nélkül

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes) Fő kategória: előételek, halak , vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, húsmentes, fehér cukor mentes

Borban sült zöldségek

2014.11.24.

Borban sült zöldségek

Ízletes és változatos színei miatt szemet gyönyörködtető finomságokat varázsolhatunk elő a sütőből kb. 30 perc alatt. A zöldségeket köretként ajánlom, de nagyon finom jázmin rizzsel is egy főételként.

Hozzávalók (4 személyre):

2,5 dl édes bor

3 db alma

3 db répa

1 db cukkini

2 db kápia paprika

3 db lilahagyma

300 g csiperkegomba (használhatunk más gombát is)

olívaolaj

őrölt fekete bors

szárított bazsalikom

friss rozmaringág

1 ek. vaj

 

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Olívaolajjal bőségesen meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és szárított bazsalikomot szórunk rá. 5-6 percig állni hagyjuk.

2. A hagymákat megtisztítjuk és nagyobb cikkekre vágjuk. A répát meghámozzuk és felszeleteljük. A cukkinit nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát felkockázzuk. Az almát megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk.

3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd beletesszük a gombákat és mindegyik oldalát megpirítjuk. Ha elkészültek, akkor kivesszük. A visszamaradt fűszeres olajba beletesszük a rozmaringágat és rövid ideig pirítjuk. Ha kevés lenne az olaj, akkor adjunk még hozzá egy keveset. Miután a rozmaringágat kivettük, az olajhoz önjük a bort és levesszük a hőmérsékletet. Ezt beforraljuk, azaz, hagyjuk, hogy felére elforrjon.

4. Az előkészített répát, almát, hagymát, paprikát és cukkinit egy tűzálló tálba tesszük és sózzuk, borsozzuk, morzsolt bazsalikommal átkeverjük. Leöntjük a beforralt borral, rátesszük a megpirított rozmaringágat és egy evőkanál vajat, majd előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a répa meg nem puhul és minden hozzávaló pirosas kérget kap. Ez kb. 30 perc. Közben néhányszor keverjük át és ha szükséges, öntsünk még alá bort.

5. Az utolsó 10 percben a gombákat is betesszük a sütőbe a zöldségek mellé.

 

vissza

Hozzászólások