Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)

Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát) Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csokis-diós low carb muffin

Csokis-diós low carb muffin Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel

2014.02.09.

Cukkíni-kápia vega nyárs bulgurral, sajtmártással és zeller chipsszel

Nyári receptnek tűnhet, mivel nyársakat grillen szoktunk készíteni a szabadban. A füstös íz hiányozhat, de a cukkíni-kápia nyárs nagyon egyszerűen elkészíthető a lakásban is. Az íze viszont egy kicsit a nyári meleg estékre emlékeztet.

Hozzávalók (2 személyre):

1 db nagyobb cukkíni

1 db kápia paprika

olívaolaj

őrölt fekete bors

morzsolt bazsalikom

1 csésze bulgur

2 csésze víz

egy kis darab zeller

 

A sajtmártáshoz

4 ek. vaj

3 ek. liszt

3 dl tej

reszelt sajt (pl.: trappista és parmezán)

őrölt szerecsendió

 

Elkészítés:

1.  Forraljuk fel a vizet egy lábosban, majd ha már felforrt zárjuk el és vegyük le a tűzről. Tegyük bele a bulgurt és egy kevés sót. Fedjük le és időnként keverjük meg. kb. 25 perc kell neki, hogy teljesen megpuhuljon.

2. A sajtmártáshoz először besamel mártást készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.

3. A cukkinit felszeleteljük, a kápiát felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, morzsolt bazsalikommal megszórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Átforgatjuk, és pár percig állni hagyjuk. Felforrósított olajon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük a cukkíninek és kápiának is (Én hot plate-en grilleztem.)

Forró olajban megsütjük a burgonyahámozóval hajszálvékony szeletekre vágott zellert. Ha ropogósra sült, akkor papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat és megsózzuk.

A megsült zöldségeket nyársa fűzzük, mellé bulgurt tálalunk és kis csészében vagy rálocsolva sajtmártást adunk hozzá a zeller chipsszel.

 

vissza

Hozzászólások