Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Cukkíni Orly módra burgonyapürével és vajas-petrezselymes sárgarépával

2014.02.02.

Cukkíni Orly módra burgonyapürével és vajas-petrezselymes sárgarépával

Egy újabb sörtésztában sült cukkíni recept, ezúttal más körettel.

Hozzávalók (3-4 személyre):

3 db cukkíni

3 db tojás

3 dl világos sör

30 dkg finomliszt

étolaj

 

A burgonyapüréhez:

8 db burgonya

2 ek. tejföl

2 ek. vaj

3 dl tej

 

A répa körethez

2 db sárgarépa

1 csomó petrezselyemzöld

1 kk. kristálycukor

 

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és még forrón hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Kézi robotgéppel elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a tejet a kívánt sűrűségtől függően. Sózzuk, és még egyszer átkeverjük.

2. A répát megtisztítjuk és burgonyahámozó segítségével vékony szeleteket vágunk belőle. Vajon megpároljuk, sózzuk, cukrot szórunk rá és megszórjuk petrezselyemzölddel.

3. A cukkíniket megmossuk, felkarikázzuk és alaposan besózzuk. 5-8 percig állni hagyjuk.

Elkészítjük a sörtésztát. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgájához habverővel hozzákeverjük a sört és a lisztet. Pár csepp étolajat is teszünk bele és megsózzuk. Kis adagokban hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A cukkíniket előbb lisztbe forgatjuk, majd az elkészített Orly masszába, és bő forró olajban kisütjük.

vissza

Hozzászólások