Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Gombával töltött palacsinta rántva

2014.05.27.

Gombával töltött palacsinta rántva

Bonyolultan hangzik, de viszonylag egyszerű elkészíteni. Megéri kipróbálni egy vasárnapi ebédre.

Hozzávalók (4 személyre):

a palacsintához:

30 dkg finomliszt

3 db tojás

2 dkg só

1,5 dl tej

2,5 dl szódavíz

a töltelékhez és a tejszínes gombás mártáshoz:

500 g csiperkegomba

3 ek. vaj

3 ek. liszt

4 dl tej

őrölt szerecsendió

1 csomó petrezselyemzöld

1 db vöröshagyma

víz

tejszín

étolaj

a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

köretnek: párolt rizs

 

Elkészítés:

1. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük. Ha már elpárolgott a leve, és szépen megpirult, akkor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Rövid ideig pirítjuk vele, majd a felét kivesszük és félretesszük, mert ez megy majd a töltelékbe.

2. A serpenyőben maradt gombát kevés liszttel megszórjuk. Rövid ideig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Kiforraljuk, és tejszínnel dúsítjuk. Ezt is átforraljuk, majd félretesszük.

3. Besamelt készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Félretesszük, és ha már langyos, akkor belekeverjük az elején félretett pirított gombát.

4. Elkészítjük a palacsintákat. Keverőtálba szórjuk a lisztet és a sót, majd ráöntjük a tojásokkal elkevert tejet és szódavíz hozzáadásával hígítjuk. Csomómentesre elkeverjük.

Palacsintasütőbe kevés étolajat forrósítunk, merőkanállal beleszedjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát megsütjük.

5. Az elkészült palacsintákat megkenjük a gombás besamel mártással. Két szélét behajtjuk a palacsintának, és rá merőlegesen feltekerjük. Lisztbe, felvert sózott tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük.

Párolt rizst tálalunk mellé és az elkészítetett tejszínes gombás mártást.

vissza

Hozzászólások