Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Ponty halászlé

Ponty halászlé Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: közepes

Puha mézeskalács

Puha mézeskalács Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Gombával töltött palacsinta rántva

2014.05.27.

Gombával töltött palacsinta rántva

Bonyolultan hangzik, de viszonylag egyszerű elkészíteni. Megéri kipróbálni egy vasárnapi ebédre.

Hozzávalók (4 személyre):

a palacsintához:

30 dkg finomliszt

3 db tojás

2 dkg só

1,5 dl tej

2,5 dl szódavíz

a töltelékhez és a tejszínes gombás mártáshoz:

500 g csiperkegomba

3 ek. vaj

3 ek. liszt

4 dl tej

őrölt szerecsendió

1 csomó petrezselyemzöld

1 db vöröshagyma

víz

tejszín

étolaj

a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

köretnek: párolt rizs

 

Elkészítés:

1. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük. Ha már elpárolgott a leve, és szépen megpirult, akkor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Rövid ideig pirítjuk vele, majd a felét kivesszük és félretesszük, mert ez megy majd a töltelékbe.

2. A serpenyőben maradt gombát kevés liszttel megszórjuk. Rövid ideig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Kiforraljuk, és tejszínnel dúsítjuk. Ezt is átforraljuk, majd félretesszük.

3. Besamelt készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Félretesszük, és ha már langyos, akkor belekeverjük az elején félretett pirított gombát.

4. Elkészítjük a palacsintákat. Keverőtálba szórjuk a lisztet és a sót, majd ráöntjük a tojásokkal elkevert tejet és szódavíz hozzáadásával hígítjuk. Csomómentesre elkeverjük.

Palacsintasütőbe kevés étolajat forrósítunk, merőkanállal beleszedjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát megsütjük.

5. Az elkészült palacsintákat megkenjük a gombás besamel mártással. Két szélét behajtjuk a palacsintának, és rá merőlegesen feltekerjük. Lisztbe, felvert sózott tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük.

Párolt rizst tálalunk mellé és az elkészítetett tejszínes gombás mártást.

vissza

Hozzászólások