Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Sós pálcika (ropi) egészségesen Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal Konyha: keleti
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Juhtúrós árpagyöngy rizottó medvehagymás parajjal, karotta és cékla kísérővel

2014.04.15.

Juhtúrós árpagyöngy rizottó medvehagymás parajjal, karotta és cékla kísérővel

Tavaszi ízkavalkád színes hozzávalókból.

Hozzávalók (2-3 személyre):

a rizottóhoz

200 g árpagyöngy

1,5 dl száraz fehérbor

700 ml alaplé

100 g juhtúró

1 kisebb méretű vöröshagyma

1 ek. olívaolaj

1 csomó petrezselyemzöld

 

 

a medvehagymás parajhoz

1 csomó spenót

4-5 levél medvehagyma

2 ek. vaj

1 csipet só

1 csipet őrölt szerecsendió

1 csipet őrölt fehér bors

 

kísérőkhöz:

4 db színes karotta

2 db cékla

1 marék tökmag

1 kisebb fej kelkáposzta

olívaolaj

 

Elkészítés:

1. A rizottóhoz az árpagyöngyöt mossuk át, majd hagyjuk megszáradni. Ezután olívaolajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Addig pirítjuk együtt, míg az árpa át nem forrósodik, ekkor felöntjük fehérborral. Amikor a bor teljesen elpárolgott szakaszosan hozzáöntjük az alapleve. Kevergetve puhára fűzzük.

A végén belekeverjük a juhtúrót és a finomra vágott petrezselymet.

2. A karottát alaposan megmossuk, és egy tepsiben kevés olívaolajjal lelocsolva puhára sütjük. 200 C fokon légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt.

3. A céklát megmossuk, megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Vízben feltesszük főzni. Egy csipet cukrot és egy kevés sót adunk hozzá. Ha teljesen puhára főtt, akkor turmixgéppel pépesítjük. Egy kevés tejszínt is adhatunk hozzá.

4. Egy serpenyőben 2 ek. vajon megpároljuk a felaprított medvehagymát és a parajt. Sózzuk, őrölt fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük.

Tálaláskor beleforgatjuk a megsült és felkarikázott karottát is.

5. A kelkáposztát megmossuk, negyed cikkekre vágjuk és kivágjuk a torzsáját. Ha a sárgarépa elkészült, akkor ugyanabban a tepsiben megsüthetjük úgy, hogy megsózzuk és a tepsibe 1 dl vizet öntünk.

6. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

vissza

Hozzászólások