Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Alakbarát kakaós csiga

Alakbarát kakaós csiga Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: min. 120 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével Fő kategória: előételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

2014.06.11.

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Választhatjuk ezt az ételt nagy nyári melegben, amikor nem vágyunk nehéz ételekre, vagy fogyókúránk ideje alatt, ha valami könnyűt szeretnénk, de nem tudunk lemondani az igazán ízes ételekről.

Hozzávalók (2 személyre):

6 db újrépa

3 ek. vaj

2 db fokhagyma

1 csipet őrölt fekete bors

2 csipet kristálycukor vagy barnacukor

6-7 friss kakukkfű ág

1 dl víz

fél citrom leve

 

a körethez:

120 g kuszkusz

180 ml víz

1 ek. étolaj

 

Elkészítés:

1. A répákról eltávolítjuk a szárát. Nem kell teljesen, kb. fél cm maradhat is rajta. Azt mondják, hogy érdemes felhasználás előtt levágni a szárát, mert így az ízek és a vitaminok jobban benne maradnak a gyökérben.

A répát nem hámozzuk meg, hanem egyből blansírozzuk, azaz forró sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe áttesszük.

A jeges vízből kivéve meghámozzuk, vagy ha a répa friss, akkor elég, ha megdörzsöljük a héját. A kisebb répák maradhatnak egészben is, de akár fel is karikázhatjuk.

2. Párolólevet készítünk. Egy serpenyőben két evőkanál vajat olvasztunk, majd 2 csipet cukrot adunk hozzá. Rövid ideig forrósítjuk, hogy karamelizálódjon a cukor. Végül hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, citromlével ízesijük és vízzel felöntjük. Mindezt felforraljuk . Ha már felére elpárolgott a folyadék, akkor beletesszük a répákat, melyeket lefedve 10-15 percig vagy puhulásig párolunk. A végén keverjünk bele még egy evőkanál vajat.

3. Közben elkésztjük a kuszkuszt. Ehhez 180 ml sós vizet forralunk. Levesszük a tűzről és hozzáadunk egy evőkanál olajat, valamint 120 g kuszkuszt. Elkeverjük és kb. 5 percig lefedjük. Az elkészül kuszkuszt villával átkeverjük és melegen tálaljuk a kakukkfüves újrépa mellé.

vissza

Hozzászólások