Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal Konyha: keleti
Fő kategória: előételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, grill party, vasárnapi ebéd
Speciális összetevő: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes

Sült kápia paprika bulgursalátával

2014.03.01.

Sült kápia paprika bulgursalátával

Egy fokhagymás, füstölt sajtos köntösbe öltöztetett paprika románca az újhagymás bulgursalátával (más néven tabbouleh -ejtsd: tabulé-). Külön- külön is megállják a helyüket. Együtt pedig érezni lehet a kettőjük között lévő harmóniát, mely ízorgiában ölt testet. Hiába ez igazi szerelem közöttük.

Hozzávalók (4 személyre):

a tabuléhoz

1 csésze bulgur

2 csésze víz

5 csomó petrezselyemzöld

8-10 friss mentalevél

4 szál újhagyma

4 db paradicsom

1 lime leve

olívaolaj

őrölt feketebors

őrölt köménymag

a sült paprikához:

4 db kápia paprika

4 szelet füstölt sajt

2 gerezd fokhagyma

só (durva szemű tengeri só)

olívaolaj

1 csomó petrezselyemzöld

 

 

Elkészítés:

1. A vizet felforraljuk egy lábosban. Beletesszük a bulgurt és egy kevés sót. Levesszük a tűzről és lefedve 20-25 percig hagyjuk állni. (Egyszer-kétszer megkeverjük.) Ezalatt a bulgur felszívja a vizet és tökéletesen megpuhul.

2. A petrezselymet és a mentát nagyon apróra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az egészet egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzákeverjük a kihűtött bulgurt és olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt köménymaggal és egy lime levével ízesítjük.

Jobb íze lesz, ha egy kicsit állni, hagyjuk a hűtőben.

3. A kápia paprikát megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A csumáját kiszedjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és durvára aprított fokhagymával megszórjuk.

200 C fokon (grill fokozat) 10-15 percig sütjük. Félidőben rátesszük a füstölt sajtot.

A megsült paprikák tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg, akkor, amikor még forró a sajt.

vissza

Hozzászólások