Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel

Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát)

Almakrémes rakott palacsinta pirított dióval (alakbarát) Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes

Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Sárgaborsó főzelék tükörtojással Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

2014.01.20.

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

Sok időbe telt, míg megtaláltam a számomra tökéletes pizza tészta receptet. Most ezt szeretném megosztani veletek, ezúttal hús nélkül. Persze bármit lehet a tetejére rakni. De ez a pizza hús nélkül is tökéletesen megállja a helyét.
A megadott hozzávalókból három db kb. 32 cm-es pizza készíthető. (Amennyiben vékonyra nyújtjuk a tésztát- én ugyanis így szeretem.)

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg búzafinomliszt (használhatunk teljes kiőrlésű lisztet is, de ekkor növeljük az élesztő mennyiségét és a kelési időt is)

2,5 dkg élesztő

1 csipet cukor

3,5 dl langyos víz

3-4 ek. olívaolaj (nagyon finom lesz, ha fűszeres olívaolajat használunk, például bazsalikomosat)

1 mk. só

A feltéthez:

dobozos paradicsompüré (Pl.: Happy-Frucht)

2 fej lilahagyma

4-5 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

szárított oregánó

szárított bazsalikom

10 dkg feta sajt

10 dkg trappista sajt

1 kukorica konzerv

fél kaliforniai paprika

 

Elkészítés:

1.  A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd hozzáöntjük a langyos vizet. Összedolgozzuk, ami nem csak gyúrást jelent, hanem komoly fizikai erőszakot is. Itt aztán ki tudjuk élni minden agressziónkat. Mely nemcsak nekünk jó, hanem a tésztának is, mivel ettől lesz laza szerkezetű. Szóval ököllel nyugodtan bokszoljunk és többször is csapjuk oda a keverőtál aljába. (Na jó, éppen használhatjuk a kézi robotgép dagasztóbetétjét is- ebben viszont nincs semmi kihívás)

Ezután 15 percet lefedve, meleg helyen pihentessük. (Érdemes erre a célra lefedhető keverőtálat beszerezni.)

2.  Második lépésben a tésztához keverjük az olajat és a sót. Jöhet ismét a fizikai erőszak, vagy a robotgép, de ezúttal kétszer annyi ideig gyakoroljuk ezt.

A tésztának fényesnek kell lennie, és nem szabad, hogy beleragadjon a tál aljába. Ha a tésztánk ragadós, adjunk még hozzá egy kevés lisztet és olajat is. (Egyébként egy kanál tejfölt is tehetünk a tésztához.)

Ismét pihentetés következik 30 percig letakarva, meleg helyen.

3. Addig készítsük el a feltétet. Ehhez egy magas falú serpenyőbe öntjük a paradicsompürét, melyet zúzott fokhagymával, sóval, őrölt fekete borssal, oregánóval, bazsalikommal, egy kevés olívaolajjal ízesítünk és egyszer felforralunk.

4. A megkelt tésztát három részre szedjük. Három gömböt formálunk belőle és lisztezett gyúródeszkán vékonyan kinyújtjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk apró kockára vágott paprikával, morzsolt kukoricával, félbe vágott hagymával, a sajtokkal és végül szárított oregánóval. Előmelegített sütőbe tesszük, 250 C fokon sütjük kb. 8 percig

 

Pizzás szendvics

A három gömbből egyet meghagytam másnapra. Tehát egy napot pihent a hűtőben, hogy utána kiváló reggeli váljon belőle.

A tésztát vekni formára gyúrtam, a közepébe mélyedést nyomtam és megtöltöttem a maradék paradicsomszósszal. Megszórtam apróra vágott újhagymával,reszelt sajttal és szárított oregánóval. Légkeveréses sütőben 200 C fokon 30 percet sült.

vissza

Hozzászólások