Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal

Kakukkfüves újrépa kuszkusszal Konyha: keleti
Fő kategória: zöldséges ételek, köret
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Diétás kókuszgolyó

Diétás kókuszgolyó Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

2016.06.04.

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Imádom a gombát, így a ”gombából bármit és bármennyit elv” alapján, most egy egyszerű töltött gomba készült.


Hozzávalók (2 adag):

6 db csiperkegomba

őrölt fekete bors

őrölt fehér bors

1 csomó petrezselyemzöld

friss bazsalikom levelek

100 g juhtúró

60 g tejföl (12%-os)

50 g light sajt

1 tk. olívaolaj

60 g kuszkusz

 

Elkészítés:

1.  A gombát megtisztítjuk, a tönköt kivágjuk és alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lefelé fordítva 5 percig állni hagyjuk.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel, sóval és őrölt fehér borssal. Az így kapott tölteléket a visszafordított, hőálló tálba helyezett gombafejekbe kanalazzuk.

3. A mozzarellát felszeleteljük és mindegyik töltött gomba tetejére teszünk egy szeletet. 200 C fokra előmelegített sütőben (grill fokozaton) addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Főtt kuszkusszal tálaljuk, melyet a csomagoláson található instrukciók alapján készíthetünk el.

 

kuszkusz nélkül 1 adag (170 g) tartalmaz :

Energia: 349 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 17 g

vissza

Hozzászólások