Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Körtés-gyömbéres sült csirke

Körtés-gyömbéres sült csirke Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári, őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát mandarinos túrótorta

Alakbarát mandarinos túrótorta Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel Fő kategória: szárnyas ételek
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: min. 120 perc
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldséges burgonyapüré

2013.11.19.

Zöldséges burgonyapüré

Zöldséges burgonyapürét, akkor szoktam csinálni, amikor valamilyen más ételhez (pl.egy gulyásleveshez) formára kell vágni a répát, petrezselyemgyökeret és burgonyát. Ilyenkor rengeteg szabálytalan formájú nyesedék keletkezik. A legjobb felhasználási mód erre ez a püré, mivel a leeső darabokat nagyon puhára kell főzni, így teljesen mindegy milyen formájuk van.

Hozzávalók (4 személyre):

(darabolásból megmaradt zöldségek)

1 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

2 db burgonya

1 fél zellergumó

1 kisebb fej vöröshagyma

2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

1. Ha a zöldségek nem a formára vágás során keletkeztek, akkor természetesen előbb megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.

2. Sós vízben teljesen puhára főzzük a zöldségeket.

3.Egy serpenyőben vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha kész félretesszük.

4. Ha a zöldségek megfőttek, akkor a levet leöntjük róla. Egy pohárnyit tegyünk félre belőle, mert ha túl sűrű lenne a pürénk, akkor ezzel a lével fel tudjuk még hígítani. A zöldségeket egy turmixgépbe öntjük, rátesszük a vöröshagymát és pépesre turmixszoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha adunk hozzá még egy kevés vajat, akkor sokkal krémesebb lesz.

Az így kapott püré magában is nagyon finom, de süthetünk hozzá még zöldségeket is. Illetve a pürét is megsüthetjük, úgy hogy egy kanál segítségével kis adagokat helyezünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és grill fokozaton 15 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások