Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gluténmentes csokis sütemény 3 perc alatt

Gluténmentes csokis sütemény 3 perc alatt Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák: diétás nassolnivaló, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, Enni és Fogyni módszer

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Zöldséges burgonyapüré

2013.11.19.

Zöldséges burgonyapüré

Zöldséges burgonyapürét, akkor szoktam csinálni, amikor valamilyen más ételhez (pl.egy gulyásleveshez) formára kell vágni a répát, petrezselyemgyökeret és burgonyát. Ilyenkor rengeteg szabálytalan formájú nyesedék keletkezik. A legjobb felhasználási mód erre ez a püré, mivel a leeső darabokat nagyon puhára kell főzni, így teljesen mindegy milyen formájuk van.

Hozzávalók (4 személyre):

(darabolásból megmaradt zöldségek)

1 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

2 db burgonya

1 fél zellergumó

1 kisebb fej vöröshagyma

2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

1. Ha a zöldségek nem a formára vágás során keletkeztek, akkor természetesen előbb megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.

2. Sós vízben teljesen puhára főzzük a zöldségeket.

3.Egy serpenyőben vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha kész félretesszük.

4. Ha a zöldségek megfőttek, akkor a levet leöntjük róla. Egy pohárnyit tegyünk félre belőle, mert ha túl sűrű lenne a pürénk, akkor ezzel a lével fel tudjuk még hígítani. A zöldségeket egy turmixgépbe öntjük, rátesszük a vöröshagymát és pépesre turmixszoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha adunk hozzá még egy kevés vajat, akkor sokkal krémesebb lesz.

Az így kapott püré magában is nagyon finom, de süthetünk hozzá még zöldségeket is. Illetve a pürét is megsüthetjük, úgy hogy egy kanál segítségével kis adagokat helyezünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és grill fokozaton 15 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások