Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Hideg gyümölcsleves

Hideg gyümölcsleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

2016.03.09.

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

A leveles tésztából készülő sütemények talán a legegyszerűbbek és leggyorsabbak. A recept úgy jött létre, hogy valami gyors vendégvárót kellett készítenem. Ennél gyorsabb és finomabb vendégvárót nem is találhattam volna. Diéta miatta az almakrémet cukor helyett xilittel készítettem, de cukorral is jó, illetve bármilyen lekvárral is helyettesíthetjük, hogy még gyorsabban elkészüljön a süti.

Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam)

az almakrémhez:

6-7 db alma meghámozva és feldarabolva

1 ek. citromlé

ízlés szerint cukor vagy xilit

1 tk. őrölt fahéj

ízlés szerint őrölt szegfűszeg

ízlés szerint őrölt kardamom

1,5 dl víz

 

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: dió

Elkészítés:

1. Az almakrémmel kezdjük. Ehhez a hozzávalókat kevés vízzel felfőzzük és utána összeturmixszoljuk. Kicsit hagyjuk kihűlni.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle és egy kanál almakrémet rakunk minden téglalap közepére. A téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és a tészta közepére diót teszünk.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt sülnek meg.

Tálalásnál porcukorral is meghinthetjük.

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások