• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

A sárkányok léteznek!

2019.02.15.

A sárkányok léteznek!

Többet is láttam.

Utazom a vonaton. Álmos reggel van és tömeg. Én még le tudok ülni, a telefonomba mélyedek és e-maileket olvasok. Lekötnek, nem hallom a körülöttem csevegő emberek hangját, napi beszámolóikat az ismerősöknek, hogy milyen rossz, hogy korán kellett kelniük. Viszont egy hangot mégis meghallok a tömegből. Egy kisfiú hangját, aki az anyjához beszél.

A diskurzus arról szól, hogy a fiú nem tudott aludni, mert félt a sárkányoktól, és valójában most is fél még, ha rájuk gondol. Az anyja próbálja nyugtatni, hogy a sárkányok csak abban a mesében léteztek, amit este olvasott neki. A fiút nem lehet meggyőzni, benne marad a félelem.

Az e-mailekből felnézve sokáig gondolkodtam a sárkányoktól való félelmen. A kisgyerekek gyakran félnek valami kitalált lénytől, ágy alatt rejtőzködő mumusoktól, melyek csak a képzeletükben léteznek.

Vajon felnőttként hány olyan dologtól félünk, ami nem is létezik, csak mi teremtjük meg magunknak? Nekünk mik a sárkányaink?

Félünk attól, hogy elveszítjük a munkahelyünket, félünk attól, hogy miből és hogyan élünk meg, félünk attól, hogy egyedül maradunk, félünk a betegségektől, félünk az idegenektől, félünk elhagyni a komfortzónánkat, félünk a modernizációtól, az új technológiától? Félünk valami olyantól, ami a jövőben szerintünk létezhet. De mi van, ha nem? Mi van, ha sosem valósul meg? Elpazaroltunk ezernyi órát a félelemre.

A legtöbbször azért félünk, mert nincs elég információnk a félelmünk tárgyáról. Nem tudjuk, mire számíthatunk.

Mel Robbins sokat foglalkozott ezzel a témával. Ő is félt. Például a nyilvános beszédtől. Nála a bevált módszer az volt, hogy az előadásai előtt átélt félelmet átalakította magában izgatottsággá. Azt mondja, hogy a félelem az agy kitalációja, alakítsd át izgatottsággá!

Nem tudom, hogy ez a módszer mindenkinél és minden esetben működik-e, de ahogy a vonat megállt az egyik állomáson és a szememmel követtem a kijárat felé hömpölygő embereket, megpillantottam egy szőke kislányt, aki egy zöld játék sárkányt szorongatott, miközben az anyjával kéz a kézben sétált a peron mellett. A zöld gumis anyag ott volt a kezében és nem félt. Pedig egykorú lehetett a vonaton ülő fiúval. Pedig ő is hallhatott sárkányos meséket. Ahogy a szőke kislány elérte a kijáratot, a játék sárkány eltűnt. De a mögötte hömpölygő tömeg felnőttjei között, néhányaknál ugyanúgy láttam a zöld kis szörnyecskét. Ott szorongatták. Nem tudták elengedni. A sárkányok sajnos léteznek.  

 Szerző: Földi Rita

fotó: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!