Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fokhagymakrémleves reform módon

Fokhagymakrémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Földi Rita

A Life&Trend létrehozója, szerkesztője, bloggere, az Éjjel-Nappal Balaton főszerkesztője, szakács, gasztronómiai tanácsadó, online marketing tanácsadó, az Enni és Fogyni könyv írója, a Teletál Magazin arca.

Polihisztor, vagy univerzális személyiség? Ki-ki döntse el maga. Az biztos, hogy nagyon sok minden érdekel és ezért számos területen szeretek elmélyedni, újakat tanulni, így a fenti sor valószínűleg még több mindennel ki fog egészülni.

Régen

A nemzetközi kapcsolatok szakértői diplomámmal évekig pályázati tanácsadóként dolgoztam. Ez idő alatt a gasztronómia csak hobbi volt számomra. Egy hobbi, mely egyben a legnagyobb szenvedélyem is. Úgy érzem, a gasztronómia segítségével adhatok valamit az embereknek. Ez az erő segített abban, hogy a hobbi szép lassan átalakuljon munkává.

Most

A gasztrobloggerkedés kiegészült gasztronómiai tanácsadással. Balatoni étterem-tulajdonosoknak, vendéglátósoknak segítek abban, hogy vállalkozásuk sikeres legyen. Étteremkritikákat írok és gasztro-marketinggel is foglalkozom. Mindemellett social media tanácsadóként közösségi oldalakat fejlesztek, az Éjjel-Nappal Balaton főszerkesztőjeként pedig a Balaton iránti szenvedélyemet élem meg, utazok, kóstolok, tesztelek és írok.

A Lif&Trend oldal pedig összefoglalja mindazt, ami iránt érdeklődöm, amiről szívesen írok, beszélek, amit meg szeretnék osztani az Olvasóimmal.

Tanulni egy életen át

A tanulás mindig is fontos volt és lesz is számomra. Fontos, hogy képezzem magam, hogy mindig tanuljak valami újat. Az élet értelme véleményem szerint a fejlődésben rejlik, jobbnak lenni annál, amik tegnap voltunk. Mindig van hová fejlődni. Sosem mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk. Ez az igényem és felfogásom a receptek kikísérletezésében és az új témák felkutatásában, kidolgozásában is szerepet játszik.

Ez vezényelt akkor is, amikor 2013 szeptemberében beiratkoztam a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola szakács OKJ képzésére. Egy év múlva kiváló minősítéssel vehettem át szakács bizonyítványomat.

2013-ban  részt vettem a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia Gasztrowerk elnevezésű képzésén is, ahol a gasztronómiában ismert személyekkel és helyekkel kerülhetem közelebbi kapcsolatba.

Gasztronómiai hitvallásom

Hiszem, hogy az ételek nemcsak azért vannak, hogy biológiai szükségleteinket kielégítsük, hanem azért, hogy örömet okozzanak, hogy szebbé tegyék a napunkat.

A gasztronómiai témájú cikkeimmel és saját receptjeimmel szeretnék arra ösztönözni, hogy természetes alapanyagokból főzzünk egyszerűen finomat, és teremtsünk igényt olyan családi vendéglőkre, ahol természetes, saját termesztésű alapanyagokból, házias ízekkel és szívvel-lélekkel főznek.

Átalakulás

A blogomat Gyulásleves nyakkendőben néven hoztam létre. Korábban csupán egy gasztrobog volt, melyen nagy szerepet szántam a magyaros, házias recepteknek.

Az évek során a blog mindig egy kicsit változott, alakult csakúgy, mint én is. Egyre fontosabb lett számomra az egészséges, tudatos táplálkozás. Sokat kísérleteztem a fehér cukor és fehér liszt nélküli ételekkel, és kifejlesztettem egy hatékony életmódváltási módszert. Tapasztalataim alapján megírtam az Enni és Fogyni című könyvemet, hogy másoknak is segíthessek az életmódváltásban.

Így a magyaros ételek mellett az egészséges, fehér cukor és fehér liszt nélküli receptek egyre nagyobb szerepet kaptak az oldalamon, de a magyaros ízeket ezeknél is megtartottam.

A gasztronómia által folyamatosan bővült az érdeklőséi köröm. Egy idő után, azt vettem észre, hogy már nem csak gasztro témában írok blogbejegyzéseket. Ekkor döntöttem úgy, hogy eljött az ideje annak, hogy átalakuljon a blog és összefoglalja mindazt, ami iránt érdeklődöm, amit szeretek.

Ez lett a Life&Trend

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés