Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Földi Rita

A Life and Trend online magazin tulajdonosa, írója, Y generációs blogger, online marketing specialista, mesterséges intelligencia lelkes érdeklődő, rendíthetetlen optimista.

Az életednek értelmet, célt csakis Te adhatsz!

Hogyan lettem blogger?

Nem ez volt az első válaszom a "Mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésre. Ismert női magazinokba szerettem volna írni. Magazin újságíró akartam lenni, érdekes témákban alkotni – olyanokban, amelyek hatnak a hozzám hasonló nőkre. Csakhogy nem vettek fel egyik újsághoz sem. Hiába próbálkoztam, mindenhonnan, csak elutasításokat kaptam. Nem volt elég tapasztalatatom – ezt mondták. De talán nem is voltak olyan jók az írásaim. Nem tudom, de nem adtam fel. Úgy döntöttem, hogy készítek egy saját magazint. Egy online magazint. Ez lett a Life and Trend.  

A Life and Trend online magazin összefoglalja mindazt, ami iránt érdeklődöm, amiről szívesen írok, beszélek, amit inspirációként meg szeretnék osztani az Olvasóimmal, segítve őket abban, hogy javítsák az életminőségüket. >Bővebben a magazinról itt olvashatsz.

Tanulni egy életen át

A tanulás mindig is fontos volt és lesz is számomra. Szeretek új dolgokat tanulni.

Az élet értelme véleményem szerint a fejlődésben rejlik, jobbnak lenni annál, amik tegnap voltunk. Mindig van hová fejlődni. Sosem mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk.

Ez az igényem és felfogásom a receptek kikísérletezésében és az új témák felkutatásában, kidolgozásában is szerepet játszik.

Ez vezényelt akkor is, amikor 2013 szeptemberében beiratkoztam a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola szakács OKJ képzésére. Egy év múlva kiváló minősítéssel vehettem át szakács bizonyítványomat.

2013-ban  részt vettem a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia Gasztrowerk elnevezésű képzésén is, ahol a gasztronómiában ismert személyekkel és helyekkel kerülhetem közelebbi kapcsolatba.

2019-ben táplálkozás tanácsadói képesítést szereztem.

Gasztronómiai hitvallásom

Hiszem, hogy az ételek nemcsak azért vannak, hogy biológiai szükségleteinket kielégítsük, hanem azért, hogy örömet nyújtsanak, hogy szebbé tegyék a napunkat.

A gasztronómiai témájú cikkeimmel és saját receptjeimmel szeretnék arra ösztönözni, hogy természetes alapanyagokból főzzünk egyszerűen finomat, és teremtsünk igényt olyan éttermekre, ahol természetes, saját termesztésű alapanyagokból, házias ízekkel és szívvel-lélekkel főznek.

Átalakulás

A blogomat Gulyásleves nyakkendőben néven hoztam létre. Korábban csupán egy gasztroblog volt, melyen nagy szerepet szántam a magyaros, házias recepteknek.

Az évek során a blog mindig egy kicsit változott, alakult csakúgy, mint én is. Egyre fontosabb lett számomra az egészséges, tudatos táplálkozás. Sokat kísérleteztem a fehér cukor és fehér liszt nélküli ételekkel.

Így a magyaros ételek mellett az egészséges, fehér cukor és fehér liszt nélküli receptek egyre nagyobb szerepet kaptak a magazinomban, de a magyaros ízeket ezeknél is megtartottam.

A gasztronómia által folyamatosan bővült az érdeklődési köröm. Egy idő után azt vettem észre, hogy már nem csak gasztro témában írok blogbejegyzéseket. Ekkor döntöttem úgy, hogy eljött az ideje annak, hogy átalakuljon a blog és összefoglalja mindazt, ami iránt érdeklődöm, amit szeretek.

Ez lett a Life and Trend online magazin, amelyet szeretettel és szűnni nem akaró lelkesedéssel írok a kedves olvasóimnak. Bízva abban, hogy megtalálják benne azokat az inspirációkat, amelyekkel szebbé tehetik a mindennapjaikat!

Szeretettel: Földi Rita

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés