Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Pisztáciás brokkolikrémes tészta

Pisztáciás brokkolikrémes tészta Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Fő kategória:
Árszint: költséges hozzávalók

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából

Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Vegetáriánus, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: olcsó hozzávalók
Fő kategória:

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csirkés burger joghurtos öntettel

2016.05.16.

Csirkés burger joghurtos öntettel

Azzal pakolod tele, amivel csak a szeretnéd.

Hozzávalók (4 bucihoz):

a bucihoz:

160 g zabpehelyliszt

160 g fehér tönkölyliszt

40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1 tk. só

35 g xilit

20 g élesztő

1 db tojás

25 g vaj

230 g natúr joghurt

 

a tetejére:

1 db tojás

1 marék szezámmag

 

a csirkéhez:

500 g csirkemell

1 ek. olívaolaj

sült csirke fűszerkeverék

 

a joghurtos öntethez:

natúr joghurt

zöld Tabasco (zöld jalapeno paprikás szósz)

 

saláta, lila hagyma, uborka, ízlés szerint

Elkészítés:

A buci elkészítése

1. A buci hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, gyúrjuk, dagasztjuk, addig, amíg a tészta fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk és meleg helyen 60 percig kelesztjük.

2. A megkelt tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk még egyszer. 4 felé vágjuk és 4 szabályos kerek formát készítünk belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Tegyük egymástól távol a bucikat, mert sülés közben kb. kétszeresére nőnek.

A tetejüket felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 C fokon 60 perc alatt készre sütjük.

 

A hús elkészítése

1. A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Befűszerezzük és meglocsoljuk olajjal. Egy lefedhető serpenyőbe tesszük és előbb nagy hőfokon kérget sütünk a husinak, majd a hőfokot levéve vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. Alacsony hőfokon, lefedve, sokáig főzzük, úgy, hogy közben az elpárolgó vizet pótoljuk.

Ha már teljesen puha a hús, akkor két villa segítségével szétcincáljuk apró cafatokra a húsit. Adjunk hozzá még vizet, hogy szaftos legyen és ízlés szerint még fűszereket, hogy megfelelően ízletes legyen.

A burger összerakása

A megsült bucikat kb. 30 percig pihentetjük, ezután félbevágjuk és mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.

Megkenjük a joghurtos szósszal és tele pakoljuk a csirkével és a salival. Majd jöhet még egy adag joghurtos szósz és a burger teteje.

1 db buci (150 g) tartalmaz (csak a zsemle):

Energia: 380 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 53 g

Zsír: 12 g

vissza

Hozzászólások