Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Panna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával

Panna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával Konyha: mediterrán
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: közepes

Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta Fő kategória: saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, húsvét, grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kenyérlángos

2014.10.20.

Kenyérlángos

Régóta kísérletezek a kenyérlángos receptekkel, és végre megtaláltam az igazit. Ennek hangulata van. Ahogy beleharapok, újra azon a nyáresti borfesztiválon érzem magam, amit gyengéden átjárt a töki pompos illata, hirtelen egy kicsit Balatonon is vagyok, valamelyik szüreti fesztiválon, és eszembe jutnak azok a hideg programok is, melyeknek elengedhetetlen melegítő harapnivalója a langalló.


Hozzávalók (4-6 személyre)

500 g búzafinomliszt (de még finomabb BL80 kenyérlisztből)

7 g szárított élesztő

200 ml langyos víz

1 ek. só

4 ek. étolaj

 

Feltét:

50 g kolozsvári húsos szalonna

50 g füstölt kenyérszalonna

1 db nagyobb lila hagyma

120 g trappista sajt

400 ml tejföl

3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

1.  A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a sót. Elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és fokozatosan a langyos vizet is. Ezután gyúrás, dagasztás következik, hogy sima tésztát kapjunk. A tészta akkor jó, ha szép fényes és elválik az edény falától.

30 percig meleg helyen, letakarva pihentetjük.

2. Ha már a tészta duplájára nőtt, akkor újra átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újból letakarva kelesztjük, 15 percig.

Addig a sütőt előmelegítjük 220 C fokra (alsó-felső sütés).

3. A megkelt tésztát 15 percig elősütjük a sütőben.

4. Az elősütött tészta tetejét megkenjük fokhagymás, sós tejföllel, majd kockázott szalonnával, lila hagymával és reszelt sajttal megszórjuk. További 15 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások