Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

2014.07.24.

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Csodás élmény, amikor a vágásnál a húsból kifolyik a fűszeres vaj az ember tányérjára. Ahhoz, hogy sütésnél ne veszítsük el az összes vajat, trükköket kell alkalmazni. Ezeket is leírom.

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg jércemell

finomliszt a bundázáshoz

40 dkg reszelt sajt

2 db tojás

5 ek. vaj

1 tk. mustár

zsemlemorzsa a bundázáshoz

étolaj a sütéshez

2 csipet reszelt szerecsendió

a körethez:

1 kg burgonya

2 dl tej

2 ek. vaj

víz

2 db nagyobb sárgarépa

1 csomó petrezselyemzöld

 

 

Elkészítés:

1. A sajtot lereszeljük és vajjal, sóval, reszelt szerecsendióval, mustárral összekeverjük. (Tehetünk bele még zöldfűszereket is.) Ezt a vajas keveréket folpackba csomagoljuk. Henger alakúra formázzuk és 15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy a vaj megdermedjen és könnyebben lehessen beletölteni a husiba.

2. A jércemellet felszúrjuk, hogy tölthető legyen. A vajjal összekevert sajtot belenyomkodjuk. A lényeg, hogy egyenletesen töltsük be a jércébe. Fogpiszkálóval tűzzük össze a nyílást. Henger alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük, és így is dermesztjük egy rövid ideig.

3. Addig a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet. Elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és robotgéppel habosra keverjük. Szükség esetén sózzuk.

4. A húst kivesszük a hűtőből, sózzuk és bécsi módon bundázzuk: liszt+tojás+zsemlemorzsa. Bő olajban kisütjük. Kb. 9 perc kell neki. Ha már kezd kifolyni a vaj belőle, akkor már biztosan jó. (Óvatosan fordítsuk meg.) Lecsepegtetjük.

5. A sárgarépát megpucoljuk és felszeleteljük. Sós vízben roppanósra főzzük. Majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, rátesszük a lecsepegtetett főtt répát és finomra vágott petrezselyemzölddel átforgatjuk.

vissza

Hozzászólások