Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 15 perc

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

2014.10.15.

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Egy tányéron több olyan íz, melyek kitűnően kiegészítik egymást. Nagy kedvencem az almapüré is, melyet sült oldalas mellé szoktam még készíteni. Mindenképpen ki kell próbálni.

Hozzávalók (2-3 személyre):

1 kg kacsamell

őrölt fekete bors

1 ek. zsír

friss kakukkfű vagy rozmaring

a sült fügéhez:

5-6 db érett füge

olívaolaj

1 ek. kristálycukor

az almapüréhez:

4 db alma

2-3 ek. cukor

1 ek. vaj

1 dl édes fehérbor

1 csomó kakukkfű

1 ek. dijoni mustár (más mustár is jó hozzá)

a burgonyafánkhoz:

250 g burgonya

10 g élesztő

egy kevés tej és cukor

40 g liszt

1 db tojás

15 g vaj

étolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

1. A kacsát megmossuk, a bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húst ne vágjuk be, mert akkor kiszárad. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

2. Langyos serpenyőben sütjük kevés zsiradékon, úgy hogy a bőrős felével lefelé fordítjuk először. Lenyomjuk a serpenyőben, így a zsírréteg egyenletesen fog megsülni.

Körbepirítjuk, majd 160 C fokos sütőbe tesszük 20-30 percre (ha angolosan szeretnénk, akkor csak 10 percre). Zsiradékot és néhány zöldfűszert tegyünk a tepsibe.

Ha elkészült a kacsamell, akkor pihentessük mielőtt felszeletelnénk.

3. Az almapüréhez az almát felkockázzuk és kevés vajon megpároljuk. Kevés cukorral megszórjuk, majd felöntjük a borral. Puhára pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

A kakkukfűvet kevés vajon megpirítjuk és hozzákeverjük a püréhez. Adunk hozzá egy kevés mustárt és szükség esetén még bort is. Melegen tálaljuk.

4. A burgonyafánkhoz a megmosott burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Leszűrjük és forrón meghámozzuk. Áttörjük a burgonyanyomóval és szétterítjük. Időnként átforgatjuk. Az élesztőt tejben cukorral felfuttatjuk, majd a kihűlt burgonyához adjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a vajat és sót. Lehet úgy is, hogy kakukkfüvet vajon megpirítjuk és ezt is hozzákeverjük. Összekeverjük és fél óráig állni hagyjuk.

5. Egy lábosban vagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. Egy evőkanál segítségével formázzuk a masszát. 4 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. Papírszalvétán lecsepegtetjük.

6. A fügéket kettévágjuk és tepsiben kevés olívaolajjal meglocsolva és kristálycukorral megszórva kb. 15 percig grill fokozaton sütjük 240 C fokon.

vissza

Hozzászólások