Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

2013.12.29.

Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

Egy ízletes saláta, mely a ropogós szalonna és a pirított szezámmag titkos szerelméből született.

Hozzávalók (2 személyre):

1/2 fejes saláta (vagy Eisberg saláta keverék)

2 db paradicsom

½ pritaminpaprika

3-4 szál újhagyma

6 db bacon szalonna

2 szelet kenyér

5-6 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet

őrölt feketebors

5 evőkanál majonéz

6 evőkanál szezámmag

1/2 kígyóuborka


Elkészítés:

1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Ha kész, akkor kiöntjük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított fokhagymákat egészben. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt.

3. A serpenyőben megsütjük a szalonnákat, majd kivesszük és feldaraboljuk.

A szeletelt kenyeret kockára vágjuk, és ezt is megsütjük a serpenyőben a szalonna visszamarad zsírjában.

4. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és leveleit apró darabokra tépkedjük. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott pritaminpaprikát, uborkát, újhagymát.

Hozzákeverjük a majonézes-fokhagymás öntetet, a sült szalonnát és a sült kenyérkocákat és a pirított szezámmagot.

 

Bor javaslat: Don Oliver 2012 (Nyakas Pincészet)

vissza

Hozzászólások