Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Jércesaláta

2014.07.22.

Jércesaláta

Egy finom és laktató saláta.

Hozzávalók (2 személyre):

250 g jércemell

2 ek. olívaolaj

1 nagyobb burgonya

1 db alma

2 csipet őrölt fekete bors

házi készítésű majonéz (1 tojás sárgája, 167 ml étolaj, 1 kk. mustár, 1 kk. citromlé)

3 db csemegeuborka (58 g)

fél citrom leve

90 g fejes saláta vagy salátakeverék

2 db tojás

2 dl víz

 

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben feltesszük főzni. Ne főzzük lobogó vízben, mert akkor szétmállik a burgonya.

A tojásokat is feltesszük főzni. Kemény tojást főzünk.

2. A húst előkészítjük, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon egészben megsütjük úgy, hogy előbb mindkét oldalát pirítjuk (kérget sütünk), majd 2 dl forró vizet (vagy alaplevet) öntünk alá, lefedjük és alacsonyabb hőfokon pároljuk. Ha kész, akkor 30 percig pihentetjük, kihűtjük, majd csíkokra vágjuk.

3. Metéltre vágjuk a hámozott, héjában főtt, és kihűtött burgonyát, a hámozott almát, a főtt tojást, a csemegeuborkát és a fejes salátát.

4. Elkészítjük a majonézt. Ehhez egy tojássárgáját teszünk egy keverőtálba, hozzáadunk egy kevés citromlevet és egy kevés mustárt. Habverővel elkeverjük, majd vékony sugárban adjuk hozzá a kimért étolajat. Sózzuk. Belekeverjük az összevágott hozzávalókat és sóval és citromlével utána ízesítünk. Hűtőbe tesszük. Előhűtött tányéron tálaljuk salátaleveleken.

vissza

Hozzászólások