Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Csontleves májgombóccal

Csontleves májgombóccal Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

2013.11.18.

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Ez tipikusan egy olyan tészta, melyet a hűtőben lévő maradékok ihlettek. Jó, tudom, az hogy pármai típusú sonka van a hűtőben az nem éppen tipikus, de most a történet úgy hozta, hogy volt egy kevés belőle (konkrétan 10 dkg).

Ugyanis pár hete egy remek kis Szalámi boltban (www.szalamibolt.hu) voltunk, mely a Vitkovics Mihály u. 3-5. szám alatt található (a Gerlóczy kávézó mellett). Igazából szalámira vadásztunk, de nem tudtunk ellenállni a sonkának sem. No, azért nem eredeti pármai, mert azok nagyon drágák és azt ugye kizárólag Pármában állítják elő. A pármai típusú sonka szintén származhat Olaszországból, de ezt nem Pármában készítik.

Szóval ebből maradt egy kevés. Tényleg nem tipikus ilyesmi a hűtőben, így hát ki kellet használni a helyzetet. Nyugodtan helyettesítsük másfajta sonkával.

 

Hozzávalók (2 személyre):

3-4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

3 db gomba

1-1,5 dl főzőtejszín

friss fűszernövények (pl: zsálya, kakukkfű, rozmaring, vagy ami van)

5-6 szelet sonka

olívaolaj

spagetti

só, őrölt fekete bors

szárított oregánó, bazsalikom

 

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben megfőzöm (al dente legyen). Lecsepegtettem és félreteszem.

2. Egy serpenyőben forró olívaolajon (ne spóroljunk az olajjal) megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát, sonkát és friss fűszernövényeket is (egyben, szárastól). Ha már kissé megpirultak, akkor kiveszem a fűszernövényeket és félreteszem. Mehet sonkához a szeletekre vágott gomba is. Sózzuk. Amikor már a gomba is megpirult, akkor megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és ezzel is pirítom egy kicsit, hogy összeessen a petrezselyem.

3.Felöntöm a tejszínnel, amihez egy tálkában már hozzáverem a  borsot és a többi szárított fűszert. A tejszínt mártás sűrűségűre redukálom (elfőzöm a levét).

 4.Végül a mártásba beleforgatom a kifőzött tésztát.

Tálalás: a megpirított fűszernövényeket apróra vágom, vagy ha elég sokáig sütöttem őket, akkor rá is tudom morzsolni a tészta tetejére.

Lehet tenni rá reszelt sajtot is, de nekem nem hiányzott hozzá semmi sem. (Na jó, talán egy pohárka fehérbor).

vissza

Hozzászólások