Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Barát- és társkereső

 

Barát- és társkereső

Lelj igazi társra!

Küldetés

Hiszek abban, hogy minden ember egy megismételhetetlen csoda, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, még ha néha nehéz is elviselni, illetve elfogadni a különbözőségeinket. Egy valami közös bennünk:

szükségünk van társra, társakra.

Egyedül nem megy, hiszen az ember társas lény. Kell valakihez szólnunk, kell valakit érintenünk és kell, hogy valaki egyszerűen csak mellettünk legyen.

Az ősember sem vándorolt egyedül a nagyvilágban. Többen mentek vadászni, többen aludtak egy barlangban. Közösséget alkottak.

Ma már eltűnőben vannak az igazi közösségek.

Míg korábban egy családban a kicsitől az öregig mindenkinek megvolt a maga szerepe, ma már az idősebbek feleslegesnek érzik magukat, a fiatalok pedig nem találják helyüket a felnőttek világában. A családok átalakultak. 4-5 fős családok helyett sokkal gyakoribbak a 2 fős családok. Valahol az anya hiányzik valahol az apa. Ilyen csonka családban felnőve pedig elkerülhetetlen az, hogy ne legyenek problémák a férfi vagy a női szereppel. Innen elindulva pedig már csak egy lépés, az hogy rengeteg szingli van és sok esetben azért egyedülállóak, mert nem mernek ismerkedni.

Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az ismerkedésben. Célom, hogy korosztálytól függetlenül mindenki találjon magának igazi társat, barátot. 

Pinterest

undefined

Manapság sokkal több ismerősünk van, mint barátunk. A Life&Trend Barát- és társkeresőjének elsődleges célja, hogy ne csupán ismerőseink legyenek, hanem barátaink (is)!

A leggyakoribb kapcsolattípusok, amiket manapság kötünk azok a felszínes, érdek vagy felszínes és érdek kapcsolatok.

Tényleg létezik ma is igaz barátság, vagy ma már nem lenne divat igazi, életre szóló barátságokat kötni?

Pedig sokan szeretnénk. Jó lenne valaki, aki hasonló dolgokat szeret, mint mi, hasonlóakat gondol. Olyan, mint mi, vagy legalábbis hasonló.

Hol találjunk ilyet?

Mikor párt keresünk, akkor fel tudunk adni egy hirdetést, hogy milyen társra vágyunk, de olyan hirdetést hol adjunk fel, hogy igaz barátot keresünk?

A Life&Trend lehetőséget biztosít erre is.

Bár a globalizáció egyet jelent azzal, hogy a világ egyik pontjáról a világ bármely pontján szerezhetünk ismerősöket, barátokat pár perc alatt, és a különböző közösségi oldalak segítségével napi szinten tarthatjuk is velük a kapcsolatot, mégis magányosak vagyunk. Virtuális kapcsolataink száma néha meghaladja a több százat, de mennyi igaz barátunk van?

Az oldal célja, hogy minél több valódi kapcsolat jöjjön létre.

Ez a kapcsolat többféle lehet. Sokan baráti kapcsolatra vágynak. Egy igazi lelki társra, akivel megbeszélhetik a problémáikat, akivel el lehet menni szórakozni, egy jó étterembe, moziba, rendezvényekre vagy egyszerűen csak sétálni a szabadban.

Mások az igaz szerelmet keresik. Egy társat, akivel megoszthatják a mindennapjaikat, akivel a szerelmi tűz az első pillanattól kezdve az utolsóig ugyanúgy lángol, akivel összekötik az életüket, akivel megtalálják a másik felüket.

Pinterest

undefined

Vannak olyanok is, akik a társas sport szerelmesei, de nincsen edzőpartnerük, mások pedig útitársat szeretnének.

Különböző célja lehet az ismerkedésnek, a lényeg viszont az, hogy emberi kapcsolataink által javítsunk életünkön és fejlesszük önmagunkat.

Hiszen minden kapcsolatból tanulunk. Hiszek abban, hogy minden ember, akivel megismerkedünk életünk során, azért jön az utunkba, hogy vagy mi tanítsunk neki valamit, vagy tőle tanuljunk meg valamit. Lehet, hogy egy kapcsolat által ismerünk meg egy másik embert, akivel esetleg később összekötjük az életünket. Lehet, hogy egy kapcsolat olyan munkát hoz számunkra, melyet mindig is szerettünk volna. A lényeg, hogy minden kapcsolat valahogyan előrébb viszi az életutunkat, a sorsunkat. A Life&Trend ezt szeretné elősegíteni. 

Ha az alábbiak közül bármely állítás igaz rád, akkor jó helyen jársz

 • nincs kivel elmennem moziba vagy koncertre / a legújabb szórakozóhelyre / meccsre

 • nincs kivel egy jót beszélgetnem, nincs kinek elmondanom a problémáimat

 • szeretnék kipróbálni olyan sportágakat is, amihez két ember kell, de nincsen partnerem

 • egyedül nem élvezem a sportot, szeretnék sporttársat találni

 • nincs, aki eljönne velem olyan eseményekre, amire párban szoktak elmenni

 • unatkozom szabadidőmben

 • szeretnék egy jót beszélgetni valakivel egy pohár bor mellet

 • magányos vagyok, társra vágyok

 • keresem a szerelmet

 • szeretnék új emberekkel megismerkedni

 • nincsen igaz barátom

 • a barátaim mind elfordulnak tőlem

 • a barátaimnak nincs ideje rám

 • nincs senki, akivel megoszthatnám a gondolatimat

 • szeretném élvezni az életet

 • szeretnék kutyasétáltatáshoz partnert találni

 • idegen városba, országba érkezek és szeretném, ha egy igazi helybéli mutatná meg a jó helyeket, nevezetességeket 

Hogyan használd a Barát-és társkeresőt?

A lent látható HOZZÁSZÓLÁSOK résznél add meg az adataidat. Fontos, hogy az e-mail címedet a hozzászólás részben is add meg! 

Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll. Kérlek, segítsd a fejlesztést egy rövid kérdőív kitöltésével, amelyet itt érhetsz el:

 kérdőív 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1688 - András Zelenák2020.02.11. 16:31

Szeretnlk megismerkedni olyan hölgyekkel, akik szívesen töltenék el szabadidejüket, egy jó pofa férfival. Leginkább bowling, fallabda, mozi színház, kirándulások érdekelnek, de minden jóban benne vagyok. Magamról annyit, hogy 39 éves vagyok Budapesten lakom.
zelenak.andras@gmail.com

#1687 - Andris2020.02.10. 22:33

Elsősorban hölgyekel ismerkednék, akik szívesen csatlakoznának hozzám bowling, fallabda és egyéb közös programokhoz, (múzeum, mozi, túrázás) elsősorban Budapesten, de Debrecen és környékéről is. Budapesti 39 éves fiú vagyok.

#1686 - Tünde2020.02.09. 23:49

Jó Barátnőket , ffi. Barátokat keresek! Bpesti,56 éves nő vagyok! --kúltúrális , szabadidős, vizes, beszélgetős és egyébb közös programokhoz ,várom a hasonló korú hölgyek , urak jelenkezését!
leoka1344@gmail.com

#1685 - Kati2020.02.05. 12:58

Sziasztok Kati a nevem. Budapesten élek 56 éves vagyok igaz nem érzem magam ennyinek.
Barátaim kevesebb szabadidővel rendelkeznek mint én ezért is keresek új barátokat. Mindenre nyitott vagyok mindenféle program érdekel. Hölgyekkel és urakkal is szívesen beszélgetnék, illetve közös színház, mozi, koncert programokon részt vennék. Abban az esetben ha Te is nyitott vagy mindenre és egyedül érzed magad bátran írj! hkkata@gmail.com

#1684 - Kitti2020.02.04. 22:22

Sziasztok!
Budapesten élek,27 éves vagyok. Hobbi szinten futás,úszás és kondi terem. De az új sport tevékenységhez is nyitott vagyok. Férfiakkal és nőkkel szívesen ismerkednék baráti összejövetelek,túrázás,bulizás,koncertre járás céljából.
E-mail címem: kittuska1992.22.21@gmail.com. Írj bátran!

#1683 - Mónika2020.02.04. 16:42

Sziasztok! Mónika vagyok 45 éves Veszprém megyéböl barátkoznék kersem leendő barátnőmet! e-mail cím wmoni74@citromail.hu

#1682 - Ana2020.02.03. 05:51

Üdvözöllek, Kedves Potenciális Legjobb Barátnőm/Barátom/Lelkitársam/stb…!

Jelentem: Kereslek!

Budapesten élek, 36,5 éves múltam, és INFP …

Úgy gondolom, igen nehéz megírni egy ilyen „hirdetést” szabatosan, de aztán jött ez az ötlet… hogy megírom a személyiség típusom (a Myers-Briggs típuselmélet szerintit), mert ez azért igen sok mindent elmond rólam :). A horoszkópom, az aszcendensem… gyakorlatilag semmit… talán a hajam passzol a leírásokhoz :D

… hogy azért egy kis támpontot mégiscsak adjak, ha nem vagy familiar a Myers-Briggs ’dologgal’ ;)

Introvertált vagyok (ugye: ami a mobiltelefonnak a hálóra-dugás :D, az nekem az, ha egyedül tölthetek időt). Mélységes/értelmes/logikus stb beszélgetéseket szeretem (ezek között és, vagy vagy kapcsolat van… sok fajta képpen érzem magam alkalmanként, mikor mihez van kedvem.)

Kifejezhetetlenül későn érek, ne sajnáljuk a „szerencsétlent” (engem :)), ez van, én csak ilyennek ismerem a világot..
Érdekes: későn érek… mihez képest… a világ többi tagjához képest… de miért ők az alap?... mert ők vannak sokan… és akkor az jó, mert sokan ’csinálják’?... fb-on is tengernyien vannak, én mégsem szeretem, mégsem csinálom… nekem nem jó…. szóval: későn érek, ez van, ezt kell szeretni :) (izé khm... vagy valami... persze sok oldalról látom, hogy ez miért 'nem annyira nyerő'... de ezt dobta a gép, ebből kell kihozni a legjobbat. Ami a fb-ot illeti, az tényleg tök nem érdekel :))

Szeretem a szép színes irodaszereket (persze ennek akkor van jelentősége, ha épp olyan közegben van a munkahelyem).

Kedvenc évszakom az Ősz, meg a tavasz, második a tél, és a nyár nem helyezett.
Szeretem a friss levegőt, tavasztól őszig be se csukom otthon az ablakot, persze szúnyoghálóval!!!

Szeretem, ha nincs tömeg (buszon, utcán, melós étkezőben, moziban, úton, útfélen…) Ha a buszon van kényelmes állóhelyem és talán egy két üres ülőhely, az a tökéletes (joh… az is szuper, ha mondjuk összesen 4-en vagyunk a buszon ;), de nem szeretnék telhetetlennek tűnni :)). A reggeli sport séta kocogáshoz az ÜRES utca a megfelelő.

Nyitott vagyok, figyelek a másik véleményére, ha úgy van: logikai alapon abszolút meggyőzhető vagyok, szerintem csak így érdemes beszélgetni – szeretném, ha te is hasonlóan viszonyulnál a kérdéshez.

Csekély, vagy több-kevesebb mennyiségű információra alapozva nem ítélkezem, s több információval a batyumban is igyekszem ezt elkerülni, nem látom értelmét… Csak azért, mert egy más valaki MÁSFAJTA hibát követ el, az én hibáimhoz képest (én is huhuhuuuuuu …), attól még nem alap Ő arra, hogy elítélhessem. Szeretném, ha Te is hasonlóan tudnád szemlélni a dolgokat.

Kritika/’őszinteség’/megbántás… Nem igen hiszek a kritikában, amiben pedig igen, azt nem nevezhetem így, hiszen más a „kommunikációs közege”.
Elég sok olyan emberkével találkoztam, akik úgy vélekedtek önmagukról, hogy: ők csak őszinték. Nos, én nagyon vékony határt látok az őszinteség és a bun**ság között… és különben is: őszinteség? megmondom az IGAZ-at? jellegű őszinteség? … és az kinek az igaza?...

Szeretném, hogy ne általánosíts szükségtelenül nagy mértékben... Hiszem hogy ez a beállítódottság nagyon sok értékes dologtól "védi" meg az egyént. Nekem nem kell ilyen irányú védelem. :) szeretném, ha Neked sem kellene :)
Ráadásul LEÍRHATATLANUL fárasztó, folyton magyarázkodni valakinek, hogy: neeeeem, az, amit te elképzeltél az agyadban rólam… az nem úgy van. Nem. Nem. Mutatom, hogy nem, hidd már el…
Attól hogy nyáron kis szoknyába toppppppocskával, szandival járok, imádom vivaldi négy évszakjának bizonyos részeit, és nagyon sok egyéb klasszikus zenét… még nem kell 3 hétig az álladat keresgélni, hogy goa party-ra mentem… mert a két muzsika szeretete nem zárja ki egymást… (nem kedvelem az ilyen: áááh, nem is gonodoltam volna jellegű megjegyzéseket, mikor nem is ismer az adott ember…ááááh… nem vagyok erre a világra való :D )
RÉM fárasztó!!!

Néha szeretek ide-oda menni (NEM vásárolni!!) Tollas, ping pong, erdős séta. Évente kétszer rámjön, hogy : goa party-t ide nekem most izibe :) , de általában senki nem jön, kivéve az emúlt 8 hónapot. Megvolt az évi kettő :)

Keresem a művész vénámat. A zenei ízlésem nagyon széles palettán mozog (klasszikus muzsikától - dinamikus - rockon keresztül, elektronikus, goa...)

Kicsit bolond vagyok, kicsit komoly, meg sok minden más.

Ha nem írsz, nem válaszolok, ezt megígérem :)

Kérlek ne írj, amennyiben:
- nem hiszel a csodákban
- nem vagy még 30
- azonnal AZONNAL találkozni akarsz
- soha nem akarsz találkozni
- nem szeretsz "írogatni"...
- ha pasid lesz, dobod a barátnőd (vagy ha fiú vagy: ha nőd lesz, dobod a barátnőd)
- képet akarsz rólam.. Nem, engem nem érdekel, hogy te hogy nézel ki, mert az én barátnőm(barátom) csillogó szemű Tündér Ilonához mérhető csak :) (avagy János Vitézhez ;) ), (Lehetsz alacsony-magas, vékony-telt, szőke-barna stb stb stb... nem érdekel egyszerűen, mert a kinézetnek NULLA köze van a barátsághoz NÁLAM) cserébe én sem küldök képet, mert hasonló mérlegelésre van szükségem. (Persze, egy bizonyos idő eltelte után szívesen cserélek képet, pl. a találkozásunk előtt, hogy felismerjük egymást, vagy ha sokáig csak írogatni tudnánk, akkor is, de ez már nem olyan céllal, hogy "megítéljük" a másikat...)

Ide írj, ha úgy érzed: baratsag83@gmail.com
Várom :)

Ana :)

#1681 - Bogi2020.02.01. 19:26

Szia kedves leendő Barátnőm! 57 éves energikus, vidám, minden újra és jóra nyitott, elvált nő vagyok. Vannak barátnőim (20-30 és tizenéves barátságok), de mindegyikük párban/házasságban él, ezért limitálva van az együtt tölthető időnk. Keresek egy hasonló természetű barátnőt, aki szeret kimozdulni otthonról pl.: mozi, színház, koncert, kiállítás, billiárd, strand-wellness, shoppingolás;), természetjárás, piknik és bármi, amit mindketten szívesen csinálunk. Pesten élek, Budán dolgozok protokoll területen. Kiegyensúlyozott és igényes vagyok, szeretem a szép és minőségi, de azért megfizethető dolgokat. Nem panaszládát keresek, csak előre nézek, élvezni és kihasználni akarom a lehetőségeket! És ezt sokkal jobb egy barátnővel együtt megélni, megosztani! Írj bátran, veszteni valód nincs:). Bogi boldogb9@gmail.com

#1680 - Zsuzsanna2020.01.30. 13:10

Sziasztok!
Pécsi 48 éves nő vagyok. Valamikor,valahogy elmaradtak a barátok. Párommal keresünk hasonló korú pécsi társaságot,párt,akikkel lehet szórakozni,kirándulni vagy csak egy jót beszélgetni. Többnyire a hétvégéink szabadok. Van egy 9 éves fiúnk, így örülnénk egy hasonló korú gyermeket nevelő pár-pároknak is. eufrozina2525@citromail.hu mailre várom a leveleket. Remélem nem hiába! :)

#1679 - Hope2020.01.28. 16:08

Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni 60-68 éves korig olyan férfival, aki szívesen kirándul, szereti a természetet, de moziba, színházba és koncertre is szívesen jár.
Levelet az 1hope@citromail.hu címre várom.