Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Diabetikus zabpelyhes-csokis keksz

2014.04.02.

Diabetikus zabpelyhes-csokis keksz

Ha fogyókúrád ideje alatt valami finom csokis nasira vágysz, válaszd ezt a zabpelyhes-csokis kekszet.

Tehetsz bele banánt is akár, méz helyett édesítőszerrel is elkészítheted, a lényeg, hogy nem kell egyből a magas kalóriatartalmú, cukros édességekhez nyúlni,  mert ha ezt a kekszet elkészíted, akkor minimum  három napra biztosítva van a nasi forrás. Nagyon laktató, 1-2 darab elegendő belőle. Tárold fedeles műanyag dobozban, így sokáig puha marad. Ráadásul munkahelyre, vagy iskolába is könnyedén magaddal viheted.

Hozzávalók (kb. 8 db kekszhez):

10 dkg diabetikus liszt vagy tönkölybúza liszt (vagy egyéb csökkentet szénhidráttartalmú liszt)

10 dkg zabpehely

10 dkg diákcsemege (vagy egyéb olajos magvak: dió, mandula, mogyoró stb.)

2 ek. méz

10 dkg vaj

2 tk. sütőpor

1 tábla diabetikus csokoládé (vagy 70%-os étcsokoládé)

2 ek. cukor nélküli kakaópor

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a mézet.

2. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport, a diákcsemegét, és az apró kockákra tördelt csokoládét.

Végül hozzákeverjük a mézes vajat.

30 percig hűtőben pihentetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben köröket formázva megsütjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon, 15 percig.

vissza

Hozzászólások