Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Őszi császármorzsa

2014.10.23.

Őszi császármorzsa

Egy finom ráérős reggeliként vagy délutáni desszertként ajánlom ezt a fahéjas-szilvás császármorzsát. Borongós napokon garantáltan jobb kedvre derít, ráadásul villámgyorsan elkészül.

Hozzávalók (4 személyre):

120 g búzafinomliszt

200 ml tej

1 ek. főzőtejszín

4 db tojás

60 g kristálycukor

1 csipet só

40 g vaj a sütéshez

3 db szilva

2 csipet őrölt fahéj

porcukor a szóráshoz

szilvalekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

1.  A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk. 1 csipet sót adunk hozzá és 60 g cukrot.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Őrölt fahéjjal és porcukorral megszórjuk.

3. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojások sárgájával, majd hozzáöntjük a liszthez és alaposan elkeverjük.

4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a masszába.

5. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Pár percig sütjük az alját, (anélkül hogy kevergetnénk, vagy rázogatnánk), majd megfordítjuk és fakanállal darabokra tépkedjük a megsült tésztát. Hozzáadjuk a kockázott fahéjas-cukros szilvát és átforrósítjuk.

Szilvalekvárral és porcukorhintéssel tálaljuk melegen.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások