Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából

Egyszerű almakrémes papucs leveles tésztából Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, Halloween
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: húsmentes

Spenótos túrókrém

Spenótos túrókrém Fő kategória: vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Papsipka (túrós batyu)

2015.10.30.

Papsipka (túrós batyu)

Családunkban nagy kedvenc ez a sütemény, melyet általában kemencében készítünk el. Kaporral vagy kapor nélkül is megsüthetjük, biztosan nagy sikert fog aratni.

Hozzávalók (20-25 db-hoz):

A tésztához:

500 g búzafinomliszt

3 dl tej

25 g élesztő

85 g cukor

2 tojássárgája (+ 1 a kenéshez)

8 ek. étolaj

1 csipet só

a töltelékhez:

500 g tehéntúró

2 tojás

120 g porcukor

ízlés szerint kapor

tehetünk bele még mazsolát vagy reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is

 

Elkészítés:

1.  Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

2. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, és a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a többi tejet, egy csipet sót, a tojások sárgáját, a cukrot és az olajat. Ezután gyúrás, dagasztás következik, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

3. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót villával áttörjük. Finomra vágjuk a kaprot (ha teszünk bele).

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük. Hozzáadjuk a túróhoz a tojásos porcukrot, a kaprot és a fehérjehabot.

4. A megkelt tésztát kettéválasztjuk. Az egyik cipót 30x40 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle.

Egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a tészta közepére, majd az egymással szemközti tésztacsúcsokat egymásra hajtjuk és kicsit meg is pödörjük. Az így elkészített batyukat tojássárgájával megkenjük.

5. Ha nem kemencében sütjük, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 C fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások