Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Palócleves

Palócleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, nyári, őszi
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc

Olasz tésztasaláta

Olasz tésztasaláta Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: húsvét, grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Vargabéles meggyöntettel

Vargabéles meggyöntettel Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Papsipka (túrós batyu)

2015.10.30.

Papsipka (túrós batyu)

Családunkban nagy kedvenc ez a sütemény, melyet általában kemencében készítünk el. Kaporral vagy kapor nélkül is megsüthetjük, biztosan nagy sikert fog aratni.

Hozzávalók (20-25 db-hoz):

A tésztához:

500 g búzafinomliszt

3 dl tej

25 g élesztő

85 g cukor

2 tojássárgája (+ 1 a kenéshez)

8 ek. étolaj

1 csipet só

a töltelékhez:

500 g tehéntúró

2 tojás

120 g porcukor

ízlés szerint kapor

tehetünk bele még mazsolát vagy reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is

 

Elkészítés:

1.  Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

2. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, és a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a többi tejet, egy csipet sót, a tojások sárgáját, a cukrot és az olajat. Ezután gyúrás, dagasztás következik, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

3. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót villával áttörjük. Finomra vágjuk a kaprot (ha teszünk bele).

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük. Hozzáadjuk a túróhoz a tojásos porcukrot, a kaprot és a fehérjehabot.

4. A megkelt tésztát kettéválasztjuk. Az egyik cipót 30x40 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle.

Egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a tészta közepére, majd az egymással szemközti tésztacsúcsokat egymásra hajtjuk és kicsit meg is pödörjük. Az így elkészített batyukat tojássárgájával megkenjük.

5. Ha nem kemencében sütjük, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 C fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások