Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

2017.07.24.

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

Mennyei csokis pite

Selymes, lágy csokoládékrém gyümölccsel és ropogós mogyoróval. Nagyon tömény, de nagyon finom, és ami a legjobb, hogy nem is kell bekapcsolnod hozzá a sütőt. Gyerekjáték elkészíteni, a végeredmény pedig meglepően csokis. De leginkább azon fogsz meglepődni, hogy eddig miért nem készítettél még ilyet.


Hozzávalók

(25 cm átmérőjű piteformához)

az alaphoz:

  • 300 g Győri Édes Zabfalatok
  • 100 g puha vaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 4 ek. kristálycukor

a töltelékhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 200 ml tejszín (30% zsírtartalmú OKÉ habtejszínt használtam)

a díszítéshez:

  • 6 db sárgabarack (szezonnak megfelelően eper is tökéletes)
  • egy marék pörkölt natúr mogyoró

Elkészítés

1. Egy piteformát kibélelünk sütőpapírral. A legjobb, ha olyan piteformánk van, melynek az alja kivehető. Ez a legjobb ehhez a csokis pitéhez, mert így a végén gond nélkül ki tudjuk majd emelni a megdermedt csokis réteget is.

2. A zabkekszet kimérjük és aprítógépben morzsává alakítjuk. Hozzáadjuk a vajat és a kakaóport. A masszát egyenletesen elterítjük a piteforma aljában. Egy kanál segítségével simítsuk le a kekszalapot, majd tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjen.

3. Addig elkészítjük az ún. ganache-t (ejtsd: gánás), mely nem más, mint egy selymes, lágy csokoládékrém. Alapja a jó minőségű csokoládé, melyhez tejszínt kevernek. Egy lábosban forrósítsuk fel a tejszínt, és adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és a cukrot. Kevergessük addig, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk.

4. Ezt a finom masszát beletöltjük a kekszalapunkba. Egyenletesen elkeverjük, és ráhelyezzük a gyümölcsöt, valamint az apróra vágott mogyorót. A pite felszeleteléséhez meg kell várnunk, amíg megdermed a csokoládé. Tegyük be ismét a hűtőbe 10 percre. Utána csak emeljük a ki a formából és már szeletelhetjük is. 

vissza

Hozzászólások