Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

2017.07.24.

Sütés nélküli csokis pite sárgabarackkal és mogyoróval

Mennyei csokis pite

Selymes, lágy csokoládékrém, gyümölccsel és ropogós mogyoróval. Nagyon csokis és nagyon finom. Ami pedig a legjobb, hogy nem is kell bekapcsolnod hozzá a sütőt. Gyerekjáték elkészíteni. De leginkább azon fogsz meglepődni, hogy eddig miért nem készítettél még ilyet.


Hozzávalók

(25 cm átmérőjű piteformához)

az alaphoz:

  • 300 g Győri Édes Zabfalatok
  • 100 g puha vaj
  • 2 ek. kakaópor

a töltelékhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 200 ml tejszín (30% zsírtartalmú OKÉ habtejszínt használtam)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 tk. vaj

a díszítéshez:

  • 6 db sárgabarack (szezonnak megfelelően eper vagy málna is tökéletes)
  • egy marék natúr mogyoró, vagy mandula

Elkészítés

1. Elővesszük a piteformánkat. A legjobb, ha olyan piteformánk van, amelynek az alja kivehető. Ez a legjobb ehhez a csokis pitéhez, mert így a végén gond nélkül ki tudjuk majd emelni a megdermedt csokis réteget is.

A csokit törjük apró kockákra.

A gyümölcsöt mossuk meg és szárítsuk meg.

A mogyorót vagy mandulát pedig vágjuk durvára. 

2. A zabkekszet kimérjük és aprítógépben morzsává alakítjuk. Hozzáadjuk a kakaóport és elkeverjük. A vajat egy kicsit olvasszuk meg (ha nem szobahőmérsékletű) és úgy adjuk a kekszmorzsához. Kézzel alaposan dolgozzuk el.

Az így kapott masszát egyenletesen terítsük el a piteforma aljában. Egy kanál segítségével simítsuk le a kekszlapot, majd tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjen.

3. Addig készítsük el az ún. ganache-t (ejtsd: gánás), mely nem más, mint egy selymes, lágy csokoládékrém. Alapja a jó minőségű csokoládé, melyhez tejszínt kevernek.

Egy lábosban forrósítsuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a cukrot. Apránként, kevergetés közben adagoljuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét. Kevergessük addig, amíg egynemű, homogén, sötétbarna masszát nem kapunk. 

A végén keverjünk hozzá egy kis darabka vajat is. 

4. Ezt a finom masszát még forrón öntsük rá a kekszalapunkra. A piteformát megmozgatva egyenletesen oszlassuk el a csokikrémet.

Helyezzük rá a gyümölcsöt, valamint a durvára vágott mogyorót vagy mandulát.

A pite felszeleteléséhez meg kell várnunk, amíg megdermed a csokoládé. Tegyük be ismét a hűtőbe 10 percre. Utána csak emeljük a ki a formából és már szeletelhetjük is. 

vissza

Hozzászólások