2016.02.26.

Imádom az egyszerű süteményeket, melyek hozzávalóit csak össze kell keverni és sütőbe tenni, majd hátra dőlve várni, hogy a sütő dolgozzon helyettünk.
Ez is egy ilyen recept, melynek eredeti verzióját itt találjátok. Átdolgoztam fehér cukor és fehér liszt mentesre. A végeredmény engem is meglepett. Szerintem minden héten fogok ilyet készíteni.
Hozzávalók
- 450 g zsírszegény túró
- 1 db narancs reszelt héja és leve
- 40 g eritrit
- 100 g xilit
- 150 g tejföl (12%-os)
- 1 csipet só
- 6 db tojás
- 100 g zabpehelyliszt
- 40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 12 g (1 csomag) sütőpor
Elkészítés
1. A hozzávalókat a fenti sorrendben egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
2. Egy sütőpapírral kibélelt jénai tálba/tepsibe vagy szilikonos formába töltjük.
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a teteje ne égjen meg! Ha kell, takarjuk le és úgy süssük tovább, hogy a közepe is megfelelően átsüljön.
Ha kihűlt, akkor felszeleteljük.
Készíthetünk hozzá gyümölcsszószt, vagy a tehetünk bele is gyümölcsöket. Én most diabetikus baracklekvárt melegítettem fel és kevertem ki fél narancs levével. Nagyon finom volt hozzá. Próbáljátok ki!
1 darab (70 g) tartalmaz szósz nélkül:
Energia: 108 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g