Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Körtés forralt bor (a felejtő)

Körtés forralt bor (a felejtő) Fő kategória: italok
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Zöldségleves vajas galuskával

Zöldségleves vajas galuskával Árszint: olcsó hozzávalók

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

2016.02.26.

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Imádom az egyszerű süteményeket, melyek hozzávalóit csak össze kell keverni és sütőbe tenni, majd hátra dőlve várni, hogy a sütő dolgozzon helyettünk.

Ez is egy ilyen recept, melynek eredeti verzióját itt találjátok. Átdolgoztam fehér cukor és fehér liszt mentesre. A végeredmény engem is meglepett. Szerintem minden héten fogok ilyet készíteni.


 Hozzávalók

  • 450 g zsírszegény túró
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 40 g eritrit
  • 100 g xilit
  • 150 g tejföl (12%-os)
  • 1 csipet só
  • 6 db tojás
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 12 g (1 csomag) sütőpor

 Elkészítés

1. A hozzávalókat a fenti sorrendben egy tálba tesszük és jól összekeverjük.

2. Egy sütőpapírral kibélelt jénai tálba/tepsibe vagy szilikonos formába töltjük.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a teteje ne égjen meg! Ha kell, takarjuk le és úgy süssük tovább, hogy a közepe is megfelelően átsüljön.

Ha kihűlt, akkor felszeleteljük.

Készíthetünk hozzá gyümölcsszószt, vagy a tehetünk bele is gyümölcsöket. Én most diabetikus baracklekvárt melegítettem fel és kevertem ki fél narancs levével. Nagyon finom volt hozzá. Próbáljátok ki!

1 darab (70 g) tartalmaz szósz nélkül:

Energia: 108 kcal

Fehérje: 7 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 4 g

 

vissza

Hozzászólások