Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

2016.06.04.

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsora

Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlott.

Hozzávalók (2 adag)

  • 300 g csirkemell filé
  • sültcsirke fűszersó
  • 2 tk. olívaolaj

a salátához:

  • 1 nagyobb darab kígyóuborka
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1 marék finomra vágott kapor
  • őrölt fehér bors

 Elkészítés

1.  A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.

2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.

Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.

1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:

Energia: 259 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 7 g

vissza

Hozzászólások