Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Camembert sajttal töltött sült alma

Camembert sajttal töltött sült alma Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi
Alkalom: húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

2016.06.04.

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlott.

 Hozzávalók (2 adag)

  • 300 g csirkemell filé
  • sültcsirke fűszersó
  • 2 tk. olívaolaj

a salátához:

  • 1 nagyobb darab kígyóuborka
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1 marék finomra vágott kapor
  • őrölt fehér bors

 Elkészítés

1.  A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.

2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.

Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.

 

1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:

Energia: 259 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 7 g

vissza

Hozzászólások