Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Ponty halászlé

Ponty halászlé Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: közepes

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével Fő kategória: előételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Testépítős spenótos csirkemell

2015.12.14.

Testépítős spenótos csirkemell

Ha változatossá szeretnéd tenni a testépítős rizs-csirke-zöldség kombódat, akkor próbáld ki ezt a receptet, mely a három testépítéshez szükséges összetevőt tartalmazza, mégis kicsit más, mint a megszokott ízek.

 Hozzávalók (3 személyre)

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • sült csirke fűszersó
  • 300 g spenót (fagyasztott is jó)
  • 1,5 evőkanál zabpehelyliszt (glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt vagy hajdinaliszt)
  • 3 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 3 dl zöldségalaplé vagy víz

Köret:

basmati rizs

 Elkészítés

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Ha friss spenóttal dolgozzunk, akkor szárát letépjük, megmossuk és darabokra vágjuk.

2.Tapadásmentes kerámia vagy teflon serpenyőt válasszunk a hús sütéséhez, olyat melyben a kevés zsiradék hozzáadása miatt nem fog leégni az étel. Forrósítsuk fel az olívaolajat a serpenyőben, majd tegyük rá a befűszerezett húst. Magas hőfokon fehéredésig pirítsuk, majd öntsünk rá egy kevés alaplevet, keverjük meg és, fedjük le úgy, hogy némi gőz még távozni tudjon. A párolást már alacsony hőfokon végezzük. Ha elpárolgott minden folyadék, akkor pirítsuk egy rövid ideig a húst, hogy pirosas szint kapjon, majd ismét öntsük fel alaplével és fedjük le. Ezt addig ismételjük, míg a hús meg nem puhul.

3. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk spenótot. Együtt pároljuk egy rövid ideig, úgy hogy a végén párologtassunk el róla minden folyadékot és kezdjük el lepirítani az egészet. Ekkor megszórjuk zabpehelyliszttel. Elkeverjük, és pár másodpercig pirítjuk vele, majd felöntjük tejszínnel. Jól elkeverjük el és kiforraljuk.

Basmati rizzsel tálaljuk.

 

Tipp: a spenóthoz adhatunk még egy kevés őrölt szerecsendiót is

vissza

Hozzászólások