Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Zöldség mártogatós

2016.07.01.

Zöldség mártogatós

Könnyű, diétás nassolnivaló vagy egy kerti parti előétele lehet ez a zöldfűszeres sajtkrém roppanós zöldségekkel. Nyári melegben jól esik nyers, friss zöldségeket rágcsálni. Válasszuk a magas víztartalmú uborkát, de lehet benne még paprika, répa vagy szárzeller is.

A lényeg, hogy ezeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma és egy villámgyorsan elkészíthető mártással dekoratívan tálalhatóak. Biztos, hogy még azok is rá fognak kapni, akik nem szeretik annyira a zöldségeket.

 Hozzávalók (2 adag)

  • 120 g Pilos zsírszegény friss sajt (Lidl-ben kapható)
  • 60 g natúr joghurt
  • 100 g natúr vagy tejszínes krémsajt
  • ½ csomó petrezselyemzöld
  • pár csepp olívaolaj
  • pár csepp citromlé

ízlés szerint zöldségek: répa, uborka, szárzeller, kaliforniai paprika, újhagyma, stb.

 Elkészítés

1.  A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.

2. A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban és már fogyaszthatjuk is. 

 

1 adag sajtkrém zöldségek nélkül tartalmaz:

Energia: 225 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 15 g

#diétás #alakbarát  #alakformáló étel #szénhidrát-csökkentett #gluténmentes #diétás étel #zöldség mártogatós #fogyókúra #nyári étel #grill partihoz #fehérje forrás #vegetáriánus étel #gyors étel #vendégváró étel #egészséges étel #vacsora tipp 

vissza

Hozzászólások