Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

2016.04.22.

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Saját anyagával sűrített zöldborsó főzelék, mely tökéletesen beleilleszthető a diétánkba is. Kevés kalória, sok finom íz. Ebédre kitűnő fehérjeforrás a pulyka és a borsó is. Ráadásul a zöldborsó jó emésztési problémákra is, magas magnézium tartalma pedig jót tesz a csontoknak.

Hozzávalók:

zöldborsófőzelék (2 adag):

300 g zöldborsó (szezonban válasszunk frisset)

1 dl víz

1 tk. xilit

1 csomó petrezselyemzöld

2 ek. főzőtejszín

 

a bazsalikomos pulykagombócból jóval többet (kb. 4 adagot) készítettem, mert magában is nagyon jó, vagy tésztához is fel lehet használni.

500 g darált pulyka alsócomb

1 kisebb vöröshagyma

olívaolaj vagy kókuszzsír

6-8 db friss bazsalikomlevél

őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Zöldborsófőzelék:

1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával.

2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük.

A pépet visszaöntjük a maradék zöldborsóhoz. Tejszínt adunk hozzá és az egészet átforraljuk.

Finomra vágott petrezselymet keverünk bele.

 

Bazsalikomos pulykagombóc

1. A petrezselymet finomra vágjuk.

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron üvegesre pároljuk.

2. Összekeverjük a darált húst az előkészített hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a finomra vágott bazsalikommal. Kezünkkel kisméretű gombócokat formázunk belőle.

3. Egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt melegítünk, beletesszük a gombócokat és közepes hőfokon 5 percig sütjük úgy, hogy közben kevergetjük. Ezután kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük és puhára pároljuk.

Nemcsak főzelékekhez nagyon finom, hanem fogyasztatjuk tészta ételekhez is.

vissza

Hozzászólások