Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával Fő kategória: levesek
Konyha: magyar
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gyulaival töltött sertéskaraj

Gyulaival töltött sertéskaraj Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon (gluténmentes)

2015.12.13.

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon (gluténmentes)

Még mindig hihetetlenül oda vagyok a gyömbérért.

Pár héten belül ez már a harmadik gyömbéres ételem a Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel és az Alakbarát gyömbéres paprikás csirke után. Hogy miért? Egyrészt a gyömbér kiváló immunerősítő és csípős íze a diétában is segítségemre van. Másrészt fogalmam sincs. A múlt hónapban a kardamomra voltam rákattanva ugyanígy, most pedig a gyömbér van a topon. Nektek mi a kedvenc alapanyagotok mostanában?

Hozzávalók (2 személyre):

15 db kelbimbó

1 ek. vaj

őrölt fehér bors

2 dl víz vagy zöldségalaplé

1 tk. reszelt gyömbér

1 dl főzőtejszín

 

Elkészítés:

1. A kelbimbót előkészítjük: a külső, sérült leveleket és a talpazatot levágjuk. Megmossuk, néhány levelet leszedünk róla és félretesszük, a többit négyfelé vágjuk.

2. Egy lábosban felforrósítjuk a vaj 1/3-ad részét és megpirítjuk rajta a félretett kelbimbó leveleket. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt gyömbér 1/3-ad részét. Kivesszük a lábosból és félretesszük.

3. Ugyanabba a lábosba felforrósítjuk a maradék vajat. Ezen átpirítjuk az összevágott kelbimbót. Sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Puhára főzzük, majd össze turmixszoljuk.

4. A turmixszolt kelbimbót visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a tejszínnel és átforraljuk. Az utolsó percekben adjuk hozzá a maradék reszelt gyömbért.

Tálalásnál a forró levesbe tesszük a félretett sült kelbimbót.

 

Tipp: Ha egy kicsit sűrűbb állagúra készítjük, akkor leves helyett egy krémes kelbimbó szószt kapunk, mely nagyon jól illik halakhoz, például lazachoz. Lehet, hogy megvan a karácsonyi menü egyik főszereplője is? :-)

vissza

Hozzászólások