Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Árszint: olcsó hozzávalók

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Barát- és társkereső:
































Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő

2013.11.23.

Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő

Őszintén szólva nem sok halfajtát kedvelek. Azt mondják, hogy a magyarokra általában az jellemző, hogy kevés halat esznek és nem is nagyon szeretik az intenzív halak ízét. Szeretjük, ha nem annyira hal ízű az a hal. Sőt! Még jobb, ha egy kicsit csirke ízű. Valahogy így vagyok ezzel én is.
A tengeri süllő viszont kellemes ízű hal, melyet fűszerekkel nagyon jól lehet alakítani, variálni.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db tengeri süllő

1 db fokhagyma

1 db citrom

őrölt fekete bors

2 dl tej

2 csomó petrezselyemzöld

4 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A halat elő kell készítenünk, mely pikkelyezést és belezést jelent a tengeri süllőnknél.

2. Az előkészített halat sózzuk be, és tegyük zúzott fokhagymával elkevert tejbe úgy, hogy ellepje. Egy ideig hagyjuk benne a halat, majd vegyük ki és hagyjuk lecsepegni a tejet.

3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét és tegyük bele a már megszáradt halakat. Pár percig intenzíven süssük. A lényeg, hogy kérget kapjon a hal. Kéreg=íz. Ilyenkor is sózzuk meg és adjunk hozzá frissen őrölt fekte borsot. Majd fordítsuk meg.

4. Az intenzív sütéssel csak a hal külseje fog megsülni, így ha mindkét oldala megpirult, akkor tegyük át a halakat egy tepsibe. Adjuk hozzá a maradék vajat és a finomra vágott petrezselymet, valamint egy kevés zúzott fokhagymát. Tegyük előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kész halat locsoljuk meg citromlével.

Köretnek adjunk hozzá hasábburgonyát és snidlinges tartármártást.

vissza

Hozzászólások