Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Paprikás csirke galuskával

Paprikás csirke galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

”Farmer steak”

2014.01.02.

”Farmer steak”

Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.

Hozzávalók:

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

25 dkg füstölt kenyér szalonna

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

3 evőkanál fűszerpaprika

2 dl víz

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel mélyedéseket vágunk a tetejére.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst.

A szalonnából vastagabb csíkokat vágunk és beletesszük a mélyedésekbe. Egy fanyárs segítségével rögzítjük a szalonnacsíkokat. Lehet hurokötözést is alkalmazni, a lényeg, hogy sütés közben ne nyílon szét a hús a mélyedéseknél.

Az így elkészített húst tepsibe tesszük és a felolvasztott, fűszerpaprikával elkevert sertészsírral leöntjük. A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk és felöntjük 2 dl vízzel.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is.

Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Tálaljuk majonézes lencsesalátával vagy bulguros lencsesalátával.

 

vissza

Hozzászólások